خانه که قدمتش به قدر حضور انسان بر این کره خاکی است بخشی مهم و جدایی ناپذیر از هویت هر انسان است و حتی دیوژن، فیلسوف کلبی مسلکی که خور و خواب و شهوت را بر خود حرام کرده بود بشکه شکستهای را به عنوان محل خفتن و در امان ماندن از برف و باران انتخاب کرده بود. انسان را از خانه گریزی نیست. هر جایی برویم، هر چقدر خسته شویم، هر مقدار ناراحت باشیم چشم امیدمان به ساعت برگشتن به خانه است تا تمام بار زندگی را پشت درش بر زمین بگذاریم و همراه عطر چای، پاهایمان را روی گل قالی دراز کنیم. چشمهایتان را ببندید و برای یک لحظه خاطرات تلخ و شیرین زندگیتان را مرور کنید، درخواهید یافت که خانه قدر مشترک بسیاری از خاطرات عمرتان است.
انسان اگر خانه نداشته باشد، هم غم دارد هم امید. که بزند و روزی یک تکه زمین را از آن خود کند و دورش را با آجر بیاورد بالا و داخلش را به سلیقه شخصی بچیند. اما آدم را اگر از خانه خودش بیرون بیاندازند به چه امید ببندد؟ خیالش را بکنید یکی بیاید وسایلش را بریزد وسط خانه پدری و دستتان را از گلی که هر روز نوازش میکردید، مهمانخانهای که در آن سفره داری داشتید و ظروف قدیمی روی طاقچه کوتاه کند؟ چه مَسکن یا مُسکّنی جز دق مرگی برای پیران و جنگیدن برای جوانان باقی میماند؟ این حال و روز انسانی است که خانهاش فلسطین است اما اجازه ماندن در خانه ندارد. بیش از هفتاد سال از اشغالگری اسرائیل میگذرد و این غده سرطانی با حمایت اربابان مستکبرش همچون زالو به زیتون خاورمیانه چسبیده و خون کودکانی را میمکد که از طبیعیترین حقوق انسانی محروم هستند. این قضیه را نه بزرگترین مشکل جهان اسلام بلکه میتوان آن را جدیترین بحران کره خاکی دانست که یک فرقه ستمکار با زور و تزویر سرزمین ملتی را تصاحب کنند و جامعه جهانی تنها ناظر این فاجعه باشد.
شعار حمایت از مستضعفین و آرمان آزادی فلسطین از جمله اصلیترین شعارهای مبارزان انقلابی در سال 1357 بود و یکی از رهبران جنبش فلسطین از معدود افرادی بود که پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت و برای حمایت از آن به ایران آمد. با این حال با گذشت 40 سال از انقلاب در ساختار آموزشی و تربیتی نتوانستیم به قدر کافی و درست حقیقت ماجرای فلسطین را برای نسل جدید توضیح دهیم و هنوز شبهات بسیاری پیرامون این ماجرا در ذهن جوانان وجود دارد و کسی به طور جدی نتوانسته نسبت میان جوان ایرانی و ماجرای فلسطین را شرح دهد. در ادامه این مطلب تلاش داریم با معرفی چند کتاب جذاب و مفید در حوزه فلسطین، مسیر آگاهی را برای جویندگان حقیقت هموار سازیم.
کتاب متاستاز اسرائیل
هنگامی که بیماری سرطان پیشرفت کند و تومورهای سرطانی در چندین عضو بدن انسان ریشه بدوانند از اصطلاح متاستاز استفاده میشود. اگر به نقشه فلسطین در سده اخیر دقت کنید مشابهت عجیب این ماجرای بیولوژیکی و این حادثه تاریخی را درخواهید یافت. یهودیان رانده شده از روسیه و اروپا مهاجرت خود را به سرزمین فلسطین آغاز میکنند و پس از گذشت مدتی با چراغ سبز غربیان به خود این اجازه را میدهند تا صاحبخانه را بیرون اندازند. کوروش علیانی که در یک بازه طولانی مدت به خاطر دغدغه شخصی پیرامون این ماجرا مطالعه و پژوهش کرده و حالا این دانش را عجین کرده با فهم درستش از روایت تا اثری دربیاید که صرفا تاریخ نمیگوید بلکه تلاش دارد خیلی ساده و شفاف ابعاد قضیه را برای مخاطب خود روشن سازد و به شکل کلی توضیح دهد چرا اسرائیل سرطان محسوب میشود. متن عاری از سردی و خشکی یک اثر تاریخی صرف است و تلاش دارد با زبانی خودمانی و ساده ماجرا را برای عامه مردم شرح دهد.
کتاب فلسطین
جمهوری اسلامی ایران از هنگام شکلگیری در یک چالش مستقیم و علنی با رژیم صهیونیستی بوده و هیچگاه این حکومت جعلی را به رسمیت نشناخته است. از آن سو اسرائیل نیز که ایران را به عنوان مهمترین تهدید برای حیاتش در منطقه میشناسد، در طی این سالها توطئهها و دسیسههای بسیاری را عملی نموده است. حمایت از شورشیان و تجزیهطلبانی که باعث ایجاد ناامیدی در کشور شدند، ترور دانشمندان هستهای، کمک به شبکههای اپوزیسیون و ایجاد پایگاههای نظامی در کشورهای همسایه از جمله فعالیتها خبیثانه آنها بوده است. از این سو جمهوری اسلامی با حمایت از مستضعفان منطقه و تقویت محور مقاومت روز به روز عرصه را بر اسرائیل تنگتر کرده است. آیت الله خامنهای که بیش از سی سال است سکان رهبری کشور را در دست دارند پیرامون موضوع فلسطین و اسرائیل بیانات فراوانی داشتهاند. نگاه حکیمانه و درک درست از وضعیت منطقه سبب شده تا بسیاری از پیشبینیهای ایشان در رابطه با ماجرای فلسطین درست از کار دربیاید و از همین روی نخست وزیر رژیم صهیونیستی با درست گرفتن این کتاب در سازمان ملل آن را نقشه نابودی اسرائیل بنامد.
کتاب سرنوشت فلسطین
یکی از عواملی که باعث شد تا اشغالگری رژیم صهیونیستی با اعتراض جامعه جهانی روبرو نگردد و بسیاری از کشورها این قضیه را همچون یک امر طبیعی بپذیرند پروپاگاندای عظیمی است که توسط بنگاههای رسانهای و کمپانیهای فیلمسازی رقم خورد و ماجرا را به گونهای روایت کردند که اسرائیل طرف مظلوم ماجرا بود و به چنگ آوردن این سرزمین حق آباء و اجدادیشان بوده است. با این حال در این میان انسانهای آزادهای بودند که تسلیم این طوفان نگشتند و سعی نمودند با پژوهش و جستجوی شخصی از حقیقت ماجرا پرده بردارند. از جمله این افراد گروهی روزنامهنگار آمریکایی هستند که تلاش نمودند در یک تحقیق مستقل ریشه حوادث فلسطین را بشناسند. یکی از شبهات ریشهدار و بسط یافته در جامعه این است که مردم فلسطین زمینهای خود را به اهل یهود فروختند. با مطالعه این کتاب مشخص میگردد این قضیه تنها یک دروغ واهی است.این کتاب مروری بر فروپاشی امپراتوری عثمانی و اتفاقات رخداده تا دهه هفتاد میلادی است.
کتاب ده غلط مشهور دربارهی اسرائیل
روایت صهیونیستی از تاریخ سرزمین فلسطین برپایه یک دسته افسانه غیرواقعی بنا شده که به طرز ماهرانه و ظریفی حق اخلاقی و معنوی فلسطینیها بر این سرزمین را مورد تشکیک قرار میدهد. غالبا جریان اصلی رسانهای و نخبگان سیاسی غرب، این افسانههای غیرواقعی را به عنوان حقایق مشخص و به عنوان توجیهی برای رفتارهای اسرائیل در طی شش دهه اخیر میپذیرند. در این کتاب افسانههایی که بهعنوان حقایقی بیچون و چرا فرض میگردند به چالش کشیده میشوند. هر فصل از کتاب با قرار دادن هر کدام از این افسانهها در کنار حقیقت، با محک آخرین تحقیقات تاریخی، نقاط ضعف باورهای پذیرفته شده توسط عموم را نمایان میکند. از جمله افسانههایی که در این کتاب به آنها اشاره میشود میتوان به این موارد اشاره کرد:
الف) یهودیانی که برای تصاحب سرزمین فلسطین آمدند همان یهودیانی هستند که توسط حکومت روم در سال 70 میلادی از فلسطین بیرون رانده شدند.
ب) یهودیت تفاوتی با تفکر صهیون ندارد. و مقابله با صهیون به معنای یهودی ستیزی است.
ج) ادعای مهاجرت داوطلبانه فلسطینیها از وطن و خانههایشان در سال 1948
د) فقر و فلاکت مردم در باریکه غزه ناشی از ماهیت تروریستی حماس است.
کتاب تاوان عاشقی
آلاء دختری ساکن غزه است که توسط فیسبوکش اخبار فلسطین را به گوش جهانیان میرساند و راهپیماییهای اعتراضی را هماهنگ میسازد. در میان دنبال کنندگانش متوجه مردی میشود که پیراهن یکی از تیمهای فلسطینی را به تن دارد. با او ارتباط میگیرد و متوجه میشود مردی شیلیایی است که در خانوادهای مسیحی بزرگ شده اما از سمت مادری نسبتش به فلسطین بازمیگردد. همین قضیه باعث میشود فلسطین و دین به دغدغههای بزرگ زندگیاش بدل شوند و سرنوشت به نحوی رقم بخورد که او به ایران برسد و به یک طلبه شیعه بدل شود. این رابطه مجازی تبدیل به یک عشق حقیقی میشود و این دو نفر تصمیم میگیرند به هر نحو شده به یکدیگر برسند که میتوانید ماجرایش را در این کتاب بخوانید. محمدعلی جعفری که چندین کتاب معروف در حوزه ادبیات مقاومت دارد در این اثر نیز با استفاده از یک ماجرای حقیقی قصه جذابی را به نگارش درآورده که آرمان فلسطین آزاد در محوریت تمام اتفاقات آن قرار دارد و شاهد هستیم چگونه ایران به مامن تمام حق طلبان و آزادی خواهان جهان تبدیل شده است.
تاریخ فلسطین در صد سال اخیر پر است از هزاران ماجرای تلخ و غمبار که از هر صفحهاش خون صدها انسان مظلوم و بیگناه بر زمین میچکد. مردمانی که هیچگاه نفهمیدند به کدامین قانون و سنت غصب خانهشان و ریختن خونشان حلال شد. گرچه گفتن و شنیدن از این ماجرا سخت است و جانفرسا اما امید است که با مطالعه پیرامون این ماجرا آگاهی جمعی افزایش یابد و دلهای تمام آزادگان و مسلمانان جهان متحد گردد تا فردا روزی جشن آزادی و رهایی فلسطین در کتابها ثبت گردد. شما برای ما بنویسید که در رابطه با ماجرای فلسطین و اسرائیل چه کتابهایی خواندهاید و کدام کتاب از این میان بهتر است.