ضرب المثل ها و تشبیهات بهترین راه هایی هستند که به کمک آن ها می توانیم سختترین مسائل و مباحث را برای همه قابل فهم کنیم. امور ملموس و حوادثی که هر روز در زندگی روزمره اتفاق میافتند بهترین ابزاری هستند که به کمک آنها میتوانیم مباحث فکری و انتزاعی را برای ذهن جوانان یا کسانی که به مسائل سخت فکری عادت ندارند، توضیح دهیم. بهترین سخنوران و واعظین اخلاقی کسانی هستند که میتوانند با شیرینترین و نغزترین تمثیلات بسیاری از امور را برای مردم توضیح دهند.
آیت الله حائری شیرازی از جمله بزرگان اخلاق و دین بود که سالیان سال در مقام امام جمعه و مبلغ دینی معارف اسلامی را برای نسل جوانان و مردم ایران بیان نمود. گفتار ساده و همه فهم ایشان باعث میشد تا محبوبیت بسیار زیادی در میان دینداران داشته باشد و با همین جملات ساده و عبارات روان ایشان توانستند قلوب بسیاری را از افراد با معارف دین اسلام آشنا و آرام گردانند. حال از ثمره سالها سخنرانی و تبیین این عالم ربانی مجموعه سه جلدی از تمثیلات ایشان در موضوعات مختلف به رشته تحریر درآمده است. مطالعه این مجموعه هم برای مبلغانی که تازه پا به این عرصه گذاشتهاند و هم برای حق جویانی که به دنبال مسیری ساده برای فهم مسائل اخلاقی و اعتقادی هستند مفید خواهد بود. ایشان از سادهترین و ابتداییترین حوادث زندگی بهره بردهاند تا هم مسائل دینی به بهترین شکل فهم شود و هم اینکه همواره با کمک این تمثیلات جوابی ساده و سرراست برای شبهات دینی در ذهن داشته باشید. در ادامه به شکل مبسوط با مباحث مطرح شده در این سه جلد آشنا میشوید.
این مجموعه شامل کتب زیر میباشد:
۱) تمثیلات اخلاقی-تربیتی (جلد اول)
در اولین جلد از کتاب تمثیلات اخلاقی-تربیتی با فضائل و رذائل اخلاقی شروع میشود و سپس به ماهیت و آثار گناه ، نگرش توحیدی به جهان ، مرگ و آمادگی برای آخرت و... میپردازد.
۲) تمثیلات اخلاقی-تربیتی (جلد دوم)
جلد دوم کتاب تمثیلات اخلاقی تربیتی به سیر و سلوک و تربیت نفس ، ارزش عمر و ضرورت برنامه ریزی ، تقوا ، آرزوها و تعلقات ، نماز ، دعا ، خانواده و تربیت فرزند و... پرداخته شده است.
این جلد ابتدا به مباحث خداشناسی ، ضرورت نبوت،مقام و جایگاه امامت،معادشناسی،ایمان و کفر و دین شناسی میپردازد و سپس به مباحث دانش و آگاهی ، فلسه احکام ، انسان شناسی ، جهان شناسی ، رابطه علم و دین ، علوم انسانی ، جامعه شناسی ، اقتصاد و مدیریت و قرآن و تفسیر میپردازد.
۴) تمثیلات سیاسی اجتماعی (جلد اول)
نظرات