شانزدهمین دوره جایزه جلال با برگزاری مراسم اختتامیه در تالار وحدت و تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد. معتبرترین جایزه ادبی جمهوری اسلامی ایران در حالی شانزدهمین دوره خود را گذراند که ما در صدمین سال تولد جلال آل احمد قرار داریم. این جایزه از زمان تاسیس فراز و فرودهای فراوانی را از سر گذرانده است و گاها حتی به تعطیل کشیده شده اما با این حال همواره از جایگاه برجستهای در میان نویسندگان و اهل قلم برخوردار بوده است. شاید مهمترین انتقاد وارد شده به جایزه جلال این بوده که جوایز هنگفتی که در بدو کار تصویب شده هیچگاه به برگزیدگان اهدا نشده و این به شانیت جایزه آسیب زده است. اما در این دوره تلاش شده با افزایش مبلغ جایزه به 400 میلیون اعتبار جایزه را تا حدودی احیا نمایند. گلعلی بابایی نویسنده و مستندگار حوزه دفاع مقدس در این دوره دبیری جشنواره را برعهده داشتند و در صدر هیات بزرگی از نویسندگان و منتقدان مطرح کشور چند هزار اثر را در طی چند ماه بررسی نمودند. در شامگاه ششم دی ماه منتخبان این جشنواره معرفی گشتند و جوایز خود را از دست وزیر فرهنگ و ارشاد دریافت نمودند.
بخش مستندنگاری
در بخش مستندنگاری محمد رحمانی با نوشتن یک اثر مفصل پیرامون مجاهدین خلق با عنوان «من اعتراف میکنم» برگزیده جشنواره شد و کتاب عملیات احیاء به قلم محمد حکم آبادی شایسته تقدیر شناخته شد.
بخش رمان و داستان بلند
در بخش رمان و داستان بلند ابراهیم اکبری دیزگاه با رمان «بیروط» و اعظم عظیمی با رمان «غمسوزی» به شکل مشترک برگزیده شدند و جایزه 400 میلیون تومانی را تقسیم کردند.
بخش داستان کوتاه
در بخش داستان کوتاه هیات داوران هیچ اثری را برگزیده یا شایسته تقدیر ندانستند و تنها از اثر «از قبل یکشنبه میشود» به قلم علی شاهمرادی با جایزه 50 میلیون تومانی تجلیل شد.
بخش نقد ادبی
در بخش نقد ادبی کتاب «آخرالزمان در رمان های آپوکالپتیک» نوشته صغری صالحی از نشر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات شایسته تقدیر شناخته شد و این بخش نیز برگزیدهای نداشت.
بخش آرمان فلسطین
این دوره از جایزه جلال بخش ویژهای جهت پاسداشت طوفان الاقصی و وقایع تلخی که این روزها در فلسطین شاهدش هستیم به نام آرمان فلسطین در نظر گرفت که در این بخش نیز دو اثر شایسته تقدیر شناخته شدند.
کتاب «صور» نوشته حسین علی جعفری از انتشارات سروش به عنوان اثر منتخب لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۳۰ میلیون را دریافت کرد.
کتاب «متاستاز اسرائیل» نوشته کوروش علیانی از انتشارات جام جم نیز در این بخش به عنوان اثر منتخب لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۳۰ میلیون تومان را دریافت کرد.