آیت الله مجتبی تهرانی از جمله اساتید بزرگ اخلاق و معرفت شهر تهران بود که پیر و جوان از جلسات درس او بهرهها میبردند و از نفس حق این عارف عالم کسب فیض مینمودند. داب ایشان در دهه اول محرم بر این بود که مساله قیام امام حسین (علیه السلام) را هر بار از زاویهای تازه به تماشا بنشینند و با محوریت یک موضوع مشخص این حماسه بزرگ را تحلیل و تفسیر نمایند. قیام حسینی که با فدای خون پاکترین انسانها سبب شد تا اسلام ناب محمدی تا روز قیامت بیمه گردد، تنها یک حادثه تاریخی صرف نبود بلکه آغازگر یک جریان پویا در تمام اعصار شد تا مردم همواره بتوانند به کمک آن حق و باطل را از یکدیگر تشخیص دهند و با چراغ سرخ اباعبدالله راه نجات را بیابند. مجموعه ده جلدی «سلوک عاشورایی» گردآوری مباحث بیان شده توسط این عالم بزرگ است که در هر جلد از آن مطالب بیان شده در هر سال قمری با محوریت یک موضوع تدوین و مکتوب گردیده است.
استاد مجتبی تهرانی در آخرین سالی که به اقامه منبر برای سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (علیه السلام) پرداختند به سراع خطبه منا رفتند. این خطبه یکی از زیباترین بیانات رسا و روشنگر امام دو سال قبل از مرگ معاویه است. ایشان در مقابل خیل عظیمی از بزرگان قوم و صحابی رسول الله به بازخوانی چارچوبهای دین و دینمداری پرداختهاند و آنان را نسبت به انحراف مسیر اسلام و فساد در حاکمان مملکت اسلامی انذار میدهند. این خطبه نغز مشتمل بر نکات و رهنمودهای بسیاری است که محدود به یک عصر و تاریخ نیست و برای تمام مسلمانان در اعصار مختلف قابل بهره برداری است. آیت الله تهرانی در این سلسله مباحث محوریترین فرازهای این خطبه را مورد بررسی قرار داده و به شرح و بسط کلام امام معصوم پرداختهاند. محوریترین بحث این کتاب در مورد قیام و اجرای عدالت در برابر حاکم جائر و ظالم است که اصلیترین عامل انحراف در حکومت اسلامی است.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
بحث ما راجع به قیام و حرکت امام حسین بود که گفته شد حرکتی هدفمند بود و هدف آن هم بقای اسلام بود. حضرت برای این قیامشان، سالها برنامه ریزی کرده بودند. به این مناسبت بود که خطبهای را که حضرت در سنۀ ۵۸ هجری در منا برای بیش از هزار نفر از صحابه پیغمبراکرم ا و تابعین ایراد فرمودند را مطرح کردیم که در آن ،خطبه اشاره به همین مسئلۀ قیام هست و اینکه حضرت پیگیر این مسئله بودند.
نظرات