کتاب «تقلا» نوشته مارتی نیومایر یک پیام واضح دارد؛ چگونه استراتژی چابک در کوتاهترین زمان برند قدرتمند میسازد. این کتاب را سوگل نوروزیطلب ترجمه نموده و انتشارات آریاناقلم منتشر ساخته است.
در عصری زندگی میکنیم که سرعت تغییر در محیط رقابت بسیار بالاست و سازمانها دیگر نمیتوانند با یک روش به بقا و سودآوری دراز مدت دست پیدا کنند. تغییرات قوانین اقتصادی و سیاسی، تحول ناگهانی سلیقه مشتریان و قوهای سیاه همچون کرونا و ... باعث میشود مزیتهای هر کسبوکار را دچار آسیب کند. سازمانهایی میتوانند از این تلاطم جان سالم بدر برند که منعطف و چابک و پویا باشند.
در کتاب تقلا، مارتی نیومایر با معرفی روشی متمایز فرایند تدوین استراتژی را تسریع میکند. او بر این باور است که در شرایط پیچیده امروز که مدام شاهد تغییر و تحول هستیم فرایندهای خطی که انطباق پذیر و انعطاف پذیر نیستند دیگر در تدوین استراتژی پاسخگوی نیازهای ما نخواهند بود؛ به همین منظور با تلفیق استراتژی و تفکر طراحی سعی میکند روند خطی تدوین را به روندی سیال و پویا تغییر بدهد. استفاده از تفکر طراحی کمک میکند با به چالش کشیدن مفروضات و بازتعریف مسائل، استراتژیها و راه حلهای جایگزین شناسایی شوند.
اکثر کتابهایی که به بحث استراتژی و رهبری میپردازند بسیار خشک و سردردآور و کسل کنندهاند، اما نیومایر با استفاده از سبک داستان بیان مطلب میکند.
تقلا روایتی داستانی از مدیرعامل جوانی است که در مخمصه افتاده است. هیئت مدیره به او و تیمش پنج هفته فرصت داده تا استراتژی شرکتشان را بازبینی کنند، و اگر موفق نشوند تمام کارشان، شرکتشان و تلاششان نابود خواهد شد. تقلا فقط مختص رهبران نیست و هر کسی که در فکر ساخت برند یا کسبوکار است میتواند از آن بهره ببرد.
در کتاب تقلا مارتی نیومایر با معرفی روشی متمایز فرایند تدوین استراتژی را تسریع میکند. او بر این باور است که در شرایط پیچیده امروز که مدام شاهد تغییر و تحول هستیم فرایندهای خطی که انطباق پذیر و انعطاف پذیر نیستند دیگر در تدوین استراتژی پاسخگوی نیازهای ما نخواهند بود؛ به همین منظور با تلفیق استراتژی و تفکر طراحی سعی میکند روند خطی تدوین را به روندی سیال و پویا تغییر بدهد. استفاده از تفکر طراحی کمک میکند با به چالش کشیدن مفروضات و بازتعریف مسائل، استراتژیها و راه حلهای جایگزین شناسایی شوند.
نظرات