اخلاق و سیر و سلوک
دین برای آن است که انسان مسیری به سمت خدا را طی کند و تمامی کتاب و سنت را در بر می گیرد . در مسیر سیر و سلوک علاوه بر توجه به مسائلی که در رساله های عملیه تبیین شده است باید به نکاتی توجه کرد که در رتبه بعدی است و در هیچ رساله ای ذکر نشده است و ضرورتا یک حکم شرعی خاص و مشخص از آن استخراج نشده است ولی غفلت از آن دین داری را از بین می برد و حرکت انسان به سمت کمال را با مشکلاتی مواجه می کند و ممکن است انسان در این سفر به مقصد نرسد و یا سرعت آن برای رسیدن به مقصود به کندی صورت بگیرد.
در این مسیر وجود راهنما و استاد لازم است تا انسان را نسبت به مسائلی که در این راه وجود دارد آگاه کند و دست گیر او باشد در کتاب اخلاق و پند هایی بر سیر و سلوک مطالب مهم درباره آداب سیر و سلوک عملی که توسط استاد حضرت آیت الله عبدالکریم حق شناس بیان شده در یک جا جمع شده است تا اهم مواردی که سالک الی الله از ابتدای ورود به این وادی باید انجام دهد را در دسترس خوانندگان قرار دهد.
" ابن میثم. یک تفسیر و روایت عرفانی آورده است و می گوید که در روز قیامت خطاب می رسد: ای بنده ی من! به من بگو که آیا من، به آنچه وعده دادم، عمل کردم؟! بنده می گوید: بله یارب! همه چیز را به ما دادی و همه ی وعده هایت به ما رسید. همه ی حور و قصور برای ما فراهم شده است؛ اما من راضی نیستم! در روایت هست که بعضی، هیچ التفاتی به حورالعین و دیگر نعمت ها ندارند و می گویند: پروردگار! ما خودت را می خواهیم! ما در دنیا هم خودت را می خواستیم و دنبال این چیزها نبودیم!" آنچه خواندید گوشه ای از مطالب این کتاب بود.
نظرات