اخلاق و سیر و سلوک
دین برای آن است که انسان مسیری به سمت خدا را طی کند و تمامی کتاب و سنت را در بر می گیرد . در مسیر سیر و سلوک علاوه بر توجه به مسائلی که در رساله های عملیه تبیین شده است باید به نکاتی توجه کرد که در رتبه بعدی است و در هیچ رساله ای ذکر نشده است و ضرورتا یک حکم شرعی خاص و مشخص از آن استخراج نشده است ولی غفلت از آن دین داری را از بین می برد و حرکت انسان به سمت کمال را با مشکلاتی مواجه می کند و ممکن است انسان در این سفر به مقصد نرسد و یا سرعت آن برای رسیدن به مقصود به کندی صورت بگیرد.
در این مسیر وجود راهنما و استاد لازم است تا انسان را نسبت به مسائلی که در این راه وجود دارد آگاه کند و دست گیر او باشد در کتاب اخلاق و پند هایی بر سیر و سلوک مطالب مهم درباره آداب سیر و سلوک عملی که توسط استاد حضرت آیت الله عبدالکریم حق شناس بیان شده در یک جا جمع شده است تا اهم مواردی که سالک الی الله از ابتدای ورود به این وادی باید انجام دهد را در دسترس خوانندگان قرار دهد.
" آن کسانی که زهد داشته باشند، جایشان بهشت است. زاهد کیست؟ سید بن طاووس فرمود: زاهد حقیقی کسی است که ترک محرمات کند ؛ مثلا جوان است و غرائزش هم برای هر چیزی کاملا مهیاست، اما خودش را کنترل می کند و دنیا را با تمام کشش و جاذبه ای که دارد، رها می سازد. این خیلی مهم است و زاهد حقیقی ، اوست" آنچه خواندید گوشه ای از مطالب این کتاب بود.
نظرات