کتاب مجله نامه جمهور (شماره چهار)

کتاب مجله نامه جمهور (شماره چهار)

4.2

راه عدالت‌خانه از عدالت‌خواهی می‌گذرد

مترجم:
عطیه حسینی
قیمت:
۱۵۰,۰۰۰
%۱۰
۱۳۵,۰۰۰
تومان
موجودی:
فقط 3 جلد
رده سنی:
عمومی
قالب:
یادداشت
نوع جلد:
شومیز
قطع کتاب:
وزیری
صفحات:
۲۳۲
وزن:
۳۰۵ گرم

معرفی کتاب

چهارمین شماره فصلنامه نامه جمهور با رویکردی تحلیلی به مسائل سیاسی و اجتماعی ایران منتشر شده است. سرمقاله این شماره، با عنوان «کلیات راه عدالت‌خانه از عدالت‌خواهی می‌گذرد»، به بررسی چالش‌های عدالت‌خواهی در جمهوری اسلامی و تقابل جمهوری‌خواهی و نانمایندگی می‌پردازد. در این بخش همچنین به نحوه تاثیرگذاری ولایت فقیه در ساختار قانونی کشور و نهادهای اجتماعی مانند شوراها و تعاون اشاره شده است.

فصل دوم به تاریخچه پارلمان در ایران پرداخته و دلایل عدم شکل‌گیری پارلمان کارآمد در کشور را مورد بررسی قرار می‌دهد. در فصل سوم، گزارشی از عملکرد مجلس یازدهم و چالش‌های آن در راستای تحقق وعده‌ها و اصلاحات ارائه شده است. همچنین، فصل چهارم به بررسی تاثیرات فقه اسلامی و نهادهای موازی، مانند شوراها، بر جایگاه و عملکرد مجلس شورای اسلامی اختصاص دارد.

فصل پنجم به گفتگوهایی پیرامون تلاش‌های عدالت‌خواهان برای ایجاد سیاست‌های متفاوت و عادلانه پرداخته است و در فصل ششم، میزگردی با حضور کارشناسانی چون سیدعلی موسوی و روح‌الله ایزدخواه برگزار شده که در آن بررسی می‌شود آیا راه عدالت‌خواهی از انتخابات می‌گذرد یا نه.

این فصلنامه توسط پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام در سال ۱۴۰۲ منتشر شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

 

فصلنامه نامه جمهور شماره چهار را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این فصلنامه برای دانشجویان و پژوهشگران رشته‌های علوم سیاسی، جامعه‌شناسی و حقوق، همچنین فعالان سیاسی و کسانی که به مسائل کلان سیاسی و اجتماعی ایران علاقه دارند، مفید خواهد بود.

 

در برشی از فصلنامه نامه جمهور شماره چهار می‌خوانیم:

امر معاصر در جامعه ما از لحظه ای آغاز شد که اراده جمعی و طلب عمومی معطوف به تأسیس عدالت خانه تکوین و تکون یافت و اکنون صدوبیست سالی است که ما در هوای تأسیس عدالت خانه ایم نه اینکه در طلب خود کام نیافته باشیم، چیزهایی یافته ایم؛ اما پرسش و خواسته ما همچنان باقی است. ما بنابر تعبیر تاریخی که در انقلاب مشروطه تأسیس کردیم عدالت خانه» می خواهیم و بنا به تصویر متکاملی که در انقلاب اسلامی ترسیم کردیم «خانه» مستضعفین» می خواهیم و «مجلس در نظر جمعی ما در نسبت با چنین طلبی متولد و مستمر شده است؟ اما چگونه؟

از دیگر سو اکنون ما در بحبوحه انتخاباتی قرار داریم که منتهی به شکل گیری دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی خواهد شد؛ درست در نقطه ای که «ما» بیش از هر زمان دیگری به طور حاد نیازمند امر عمومی و امر جمهوری و امر ملی هستیم با چشم اندازی مواجهیم که هر چه پیش تر می رویم کمتر پاسخی به این نیاز ضروری می بینیم. تجسم «امر عمومی تنها صندوق رأی نیست اما همین صندوق های کوچک یکی از مهمترین خانه های امر عمومی هستند مسیر از میان تهی شدن یا کم اهمیت شدن خانه امر عمومی چگونه طی شده یا خواهد شد؟

نظرات

جهت ثبت نظر لطفا وارد سایت شوید
این کتاب به درد کی می‌خوره؟
کتاب رسان: خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان کتاب رسان: خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان کتاب رسان: خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان کتاب رسان: خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان کتاب رسان: خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان

اینا رو هم از دست نده

مجله نامه جمهور (شماره یک و دو) مجله نامه جمهور (شماره یک و دو)
۱۰ %
۳۰۰,۰۰۰
۲۷۰,۰۰۰ تومان
مجله نامه جمهور (شماره سه) مجله نامه جمهور (شماره سه)
۱۰ %
جمعی از نویسندگان
۱۰۰,۰۰۰
۹۰,۰۰۰ تومان
مجله نامه جمهور (شماره پنج) مجله نامه جمهور (شماره پنج)
۱۰ %
۱۸۰,۰۰۰
۱۶۲,۰۰۰ تومان
مجله نامه جمهور (شماره شش) مجله نامه جمهور (شماره شش)
۱۰ %
جمعی از نویسندگان
۷۰,۰۰۰
۶۳,۰۰۰ تومان
مجله نامه جمهور (شماره هفت) مجله نامه جمهور (شماره هفت)
۱۰ %
۲۵۰,۰۰۰
۲۲۵,۰۰۰ تومان
مجله نامه جمهور (شماره هشت) مجله نامه جمهور (شماره هشت)
۱۰ %
۲۲۰,۰۰۰
۱۹۸,۰۰۰ تومان