شماره ششم فصلنامه نامه جمهور به بررسی چالشها و راهکارهای اساسی جمهوری اسلامی ایران در پنج حوزه مهم پرداخته است. در بخش نخست، مجتبی نامخواه به ویژگیهای دولت آینده و ضرورت بازآفرینی رفاه اجتماعی پرداخته و راهکارهایی برای نجات جمهوری اسلامی ارائه میدهد. در بخش کارگری، علی اسکندری در مقالهای به احیای حقوق کارگران و نقش آن در بهبود وضعیت اجتماعی پرداخته است. در بخش اقتصادی، محسن قنبریان به تحلیل تلاقی حکمرانی و اقتصاد و اهمیت ایده تعاونی در اندیشه انقلاب اسلامی میپردازد. دکتر علیرضا خیراللهی در بخش رفاه و تأمین اجتماعی، به راهکارهایی برای ساماندهی به نظام رفاهی کشور میپردازد. در نهایت، در بخش آموزش و پرورش، خانم رقیه فاضل و حجتالاسلام محسن خاکی استراتژیهایی برای تحول و بهبود سیستم آموزش کشور پیشنهاد میدهند.
این شماره برای کسانی که به مسائل کلیدی جمهوری اسلامی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، رفاهی و آموزشی علاقه دارند، مناسب است و همچنین به پژوهشگران، فعالان اجتماعی و سیاستگذاران توصیه میشود.
مسیر تکوین دولت چهاردهم از چه بستر و وضعیتی بر می خیزد؟ وضعیت کنونی با همه بهبودها و امیدها نامطلوبیتهای قابل توجهی دارد. جوسازی مخالفان انقلاب اسلامی بر بزرگ نمایی نامطلوبیتها و بازنمایی نوعی فرا واقعیت چرک قرار دارد. گویی این فراواقعیت سیاه دیگری خود را نیز زاییده است: نوعی فرا واقعیت سپید گویی تقدیر ما در زیستن با این دو ناروایت رقم خورده است. اینجا و این صفحاتی را که میخوانید در نظر ما نه رسانه که یک کتاب گونه و یک نامه است؛ یک نامه عمومی نامه جمهور بنابراین ایرادی نخواهد داشت اگر هر دو فراواقعیت یاد شده را میان دو هلال گذاشته و رها کنیم و بپرسیم که واقعیت مگر جز این است که ما نهاد دولت را برای نخواستن نامطلوبیت های موجود میخواهیم؟ بر این اساس، مهم تفسیری است که از این نامطلوبیت ها داریم.
نظرات