منصور ضابطیان در مقدمه اولین سفرنامه خود مینویسد که وقتی اولین بار دوستم پیشنهاد سفر به یک کشور خارجی را داد گمان کردم دارد با من شوخی میکند. چرا که مثل بیشتر مردم فکر کردم سفر خارجی یک کار لاکچری است که فقط آدمهای شکم سیر به دنبالش هستند. ولی وقتی جدیتر به آن سفر فکر کردم و بعد انجامش دادم فهمیدم سفر خارجی هم مثل سفر داخلی باید به یک روتین دائمی در سبک زندگی من تبدیل شود. چرا که فهمیدم با ملاقات و تماشای دیگر فرهنگ و ملل چقدر میتوانم به میزان فهم و بینشم اضافه کنم و چقدر با این سفرها دنیایم میتواند گسترش پیدا کند.
کتاب «مارک و پلو» اولین گزارش گزینش شده از سفرهای مختلفی است که از سال 78 شروع کرده و در سال 89 اولین مجلد را با همین عنوان بیرون داده است. در این کتاب شما با خاطرات او از سفر به اسپانیا، کره جنوبی، سوریه، هند، فرانسه و ایالات متحده همراه میشوید و نکات بسیار برجستهای در مورد فرهنگ، مردم، آداب و رسوم، باورها و نحوه توسعه این کشورها فرا میگیرید. نکته جالب دید باز و برخورد گرم نویسنده با مردم است که سبب شده اطلاعات شفاهی و دست اول بسیار خوبی از ملل مختلف جمع آوری کند و در این کتاب به خوانندگان فارسی زبان ارائه دهد. در کنار اطلاعات بسیار خوب این کتاب تمامی صفحات همچون آلبومی هستند که عکسهای برگزیده را نیز مشتمل میشوند.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
مجموعهی عوامل مختلف مردم آمریکا را مردمی خوش برخورد مهربان اخلاقی و بیش از حد انتظار مذهبی کرده است. مردمانی که با تصویر ذهنی ما از امریکاییها که بیشتر حاصل تصاویر هالیوودی است تفاوتهای فراوانی دارند. چنان که سینمای ما هم نتوانسته معرفی درستی از واقعیت جامعه ی ایرانی در خارج از ایران داشته باشد. مردم آمریکا در هیچ زاویهای شبیه سیاستمداران حاکم بر کشورشان نیستند. آنها جنگ را دوست ندارند، نگران از دست رفتن احترامشان در جهاناند، زیر فشارهای سنگین اقتصادیاند که حاصل سیاستهای غلط حاکمان کم دانش و منفعت طلبشان است و... من از دیدن این همه تفاوت شگفتزده نمیشوم که شرایطی مشابه این را در نقاط دیگر دنیا هم دیدهام.
نظرات