بسیاری از هیئات مذهبی در سالهای اخیر برنامههای مجزا و جذابی برای کودکان اجرا میکنند. با این کار هم بزرگسالان با خیال راحت میتوانند در مراسمات مذهبی به برنامههای خود برسند و هم کودکان در ضمن بازی و سرگرمی میتوانند مطالبی مناسب با ایام عزاداری فرابگیرند. این تقسیم بندی باعث میشود تا برای هر مخاطب بشود برنامه متناسب و دقیقی طرح ریزی کرد.
اما مسالهای که وجود دارد تعدد مراسمات مذهبی و نیاز مربیان کودک به بازیهای متنوعی است که بتواند کودکان را سرگرم نگه دارد و از جذابیت آنها کاسته شود. همچین نیاز است که در ضمن این بازیها نکات ارزشمندی به کودکان آموخته شود تا صرفا هدف از این ساعات سرگرمی نباشد و کودکان نیز به مقدار خود از هیئات بهره معنوی و اخلاقی ببرند. در همین راستا کتاب «کشتی نجات» تصمیم گرفته به این موضوع بپردازد و با آموزش دوازده بازی متنوع و هیجان انگیز دست مربیان کودک را برای اجرای این مراسمات پر نگه دارد. در ابتدای هر کدام از بازیها برای کودکان داستانی بیان میشود که با محوریت تاریخ اسلام و حوادثی است که این سال ها برای مسلمانان مظلوم در سراسر دنیا در حال رخ دادن است. سپس با محوریت آن داستان کودکان نقشهایی را قبول میکنند و به گونه ای در پیشبرد داستان نقش آفرینی می کنند و سرانجام داستان را خودشان رقم میزنند. با این کار هم کودکان از مسائل مهم جهان اسلام آگاه می شوند و هم با این موضوعات بازی کردهاند.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
مردم روستاهای نزدیک به هم در اطراف مشهد تصمیم میگیرند در موکبهایشان از مهمانان متفاوت پذیرایی کنند. برای اجرای تصمیمشان به کمک هم میآیند. قبل از شروع ،بازی هرکدام از بازیکنان پذیرایی خود را تعیین میکند. پذیرایی موکبها میان روستاها پخش است و باید با هم مبادله کنند تا از هر پذیرایی در یک روستا جمع و موکب برپا شود. بنابراین هر کدام از بازیکنان حکم یک روستا را دارند. از هر پذیرایی باید روی پنج کارت نوشته شود کارتها تا میشوند تا محتوای آن مشخص نباشد. حالا بیست و پنج کارت موجود است هرکس پنج کارت را از میان کارتها به به صورت تصادفی بر میدارد و باز میکند ولی آن را به دیگری نشان نمیدهد در هر دور هر بازیکن باید یکی از پنج کارت خود را به بازیکن بعدی بدهد این کار بین همه بازیکنان تکرار میشود. هر بازیکنی که کارتهای پذیراییاش زودتر یکدست شود برنده است؛ مثلاً پنج کارت چای داشته باشد.
نظرات