کتاب نظریه کارها نوشته کلیتون کریستنسن قصد دارد داستانی واقعی اما کمتر مورد توجه قرار گرفته شده برای شما تعریف کند. داستان نوآوری و انتخاب مشتری.
نوآوری باعث پیشرفت میشود، آری این جملهای طلایی است که همگان میدانیم و برای نوآوری در سازمان خود همه نوع ایدهپردازی را امتحان میکنیم و در اکثر موارد شکست و هدر رفت سرمایه و وقت، تنها عاقبت ایدههاست.
کلیتون کریستنسن، استاد فقید دانشکدهٔ مدیریت دانشگاه هاروارد که به دلیل سالها پژوهش و ارائهٔ مدلها و نظریههای ارزشمند در حوزهٔ نوآوری در میان اهالی کسبوکار شناخته شده است، در یکی از آخرین فعالیتهای خود نظریهٔ کارها را ارائه میدهد. او پس از نظریهٔ نوآوری برهمزننده، نتایج فعالیتها و تجربههای خود در سازمانهای مختلف را در کتاب نظریه کارها ارائه میکند. او و همکارانش در پژوهشهای خود به این نتیجه میرسند که نظریههای پیشین بهتنهایی پاسخگوی نیاز سازمانها نیست و نقشهٔ راه عملیاتی به شرکتها نمیدهد. سازمانها هنوز بیش از اندازه با تکیه بر بختواقبال دست به انتخاب میزنند، درحالیکه مسئلهٔ اصلیْ چرایی انتخاب و نحوهٔ انتخاب از میان ایدههای مختلف است. بنابراین نیاز است ریشهایتر و درعینحال عملیاتیتر به موضوع نوآوری توجه شود؛ اینکه بدانیم چه چیزی باعث میشود مشتری دست به انتخاب محصولی بزند و درک صحیح سازوکارهایی که منجربه این انتخاب میشود اساس نظریهٔ آنهاست.
در دهه 80 میلادی اوضاع صنعت خودرو با مشکلات زیادی روبرو بود. عمدهی خودروها دچار مشکلات فنی بودند. بهمحض تعویض یک قطعه، قطعهی دیگری نیاز به تعویض پیدا میکرد. خودروسازان متحد شدند تا این مشکل را حل کنند. ایجاد انبارهای اضافی، خط تولید قطعات جدید، سرهم کردن دوباره خودرو و اقداماتی ازایندست. این تمهیدات باعث شد تا هزینهی خودروها بهشدت افزایش یابد؛ درصورتیکه فقط قسمتی از مشکلات حل شدند و هنوز از بین بردن ایرادات بهصورت ریشهای دور از ذهن بود. در همین دوران خودروسازان ژاپنی با شتابی فوقالعاده از دیگر رقبای جهانی خود سبقت گرفتند. کلید موفقیت آنها در این بود که ژاپنیها مدام در حال آزمایش بودند تا نقص تولید را پیدا کنند. آنها معتقد بودند اگر علت ریشهای هر مشکلی را بیابند، آنوقت میتوانند فرایندی طراحی کنند که از وقوع دوبارهی آن خطا جلوگیری کند.
تدی هال وکرن دیلن و دیوید اس دانکن، کریستنسن را در نگاشتن کتاب نظریه کارها همراهی نمودهاند. محسن ربیعی نیز با ترجمهای روان و جذاب فهم مطلب را آسانتر کرده است. نشر آریاناقلم نظریه کارها را منتشر کرده است.
اگر میخواهید محصولات و خدماتی خلق کنید که خودتان از قبل میدانید مشتریان نه تنها مشتاق خریدشان هستند بلکه حاضرند پول بیشتری برایش پرداخت کنند، این کتاب را بخوانید.
اما نظرهای مردمی شمشیری دولبه است. از دیدگاه کسب و کار، این اولین بار در تاریخ است که مجبورید درباره اینکه چطور باید بفهمانید چه کسی نباید محصول شما را به خدمت بگیرد، فکر کنید. وقتی مشتری محصول یا خدمت شما را برای کاری به خدمت میگیرد که از اول قرار نبوده انجامش دهد بسیار ناامید میشود و احتمالاً نظر آنلاین خشمگینانه ای مینویسد نظرهای منفی میتوانند کسب و کار را تعطیل کنند. مالکان رستورانها عموماً شکوه میکنند که گروگان امتیازهایشان در یلپ هستند که در کنترل نظرهای افراد بدذائقه است. چیپ کانلی از ایربی اندبی میگوید این شرکت با میزبانانش» همکاری میکند تا مطمئن شود که فهرستشان کاملاً واضح است و مشخص میکند چه افرادی باید و نباید - این مکان را به خدمت بگیرند. ایربی اندبی به میزبانانش می گوید تصور کنند کارنامه ای نامرئی در دست میهمانان بالقوه» قرار دارد که به همه چیز اینکه این مکان چقدر با انتظاراتشان مطابقت داشت، امتیاز می دهند. جذابیت زیادی فهرست در ایربی اندبی بلافاصله علیه خودتان عمل میکند و نیز در فروشگاههای فزاینده ای که نظرها در آنها دقیقاً نقش پول را دارند.
نظرات