در جامعه مدرن یکی از مسائلی که مورد تهدید نابودی و متلاشی شدن قرار گرفته کانون خانواده است که از منسجمترین بنیانهایی است که جوامع بشری از آغازین روزهای حضورش بر این کره خاکی به تشکیل آن روی آورد. اسلام مکتبی است که توجه به کانون خانواده و احترام به آن از جمله مهمترین دستورات آن است و توصیههای اخلاقی و شرعی بسیاری پیرامون روابط میان افراد خانواده بیان کرده است.
شهید مطهری در دومین جلد از مبانی حقوق زن از نظر اسلام به حیطه خانواده در اسلام وارد شده اند و تلاش کردهاند اهمیت و فلسفه بسیاری از فرامین این دین مبین پیرامون کانون مقدس خانواده را تبیین نمایند تا اهمیت و جایگاه ویژه این اجتماع ذاتی انسان واضحتر گردد و نسل جوان تحت تاثیر هجوم فرهنگ غربی به سادگی این کانون مهم اجتماعی خود را از دست ندهند. همچنین در دین اسلام احکام و دستوراتی پیرامون خانه و خانواده وجود دارد که شبهات مختلفی پیرامون آن ها شکل می گیرد و فهم درست از آن ها بسیار اهمیت پیدا می کند. مسائلی همچون نشوز زن یا تعدد زوجات و جایگاه مرد و زن در خانوده از جمله مباحث مطرح شده هستند.
در ادامه برشی از کتاب «نظام خانوادگی اسلام» را میخوانید:
ما درباره این شهواتی که نامش را شهوات حیوانی گذاشتهایم چگونه باید فکر کنیم؟ بگوییم لذت جسمانی خوردن فى حد ذاته پلید است. انسان باید تا حد امکان از آن پرهیز کند؟ فقط آن مقدار باید پرهیز نکند که بقای حیات به آن بستگی دارد به اصطلاح در حد «بخور و نمیر» آن هم روی اضطرار؟ پلیدیاش سر جای خودش هست روی اضطرار به این پلیدی باید تن داد؟ خوابیدن همین طور آیا باید بگوییم جاه و مقام اجتماعی این که انسان در جامعه دارای پست اجتماعی و محبوبیتی باشد قدرتی در اختیارش باشد فی حد ذاته یک امر پلید است ولی انسان تا آن مقداری که ناشی از مجبوری است و اگر نکند نمیتواند زندگی کند باید به آن تن بدهد؟ امر جنسی هم همین طور فی حد ذاته پلید است فقط در حدود اجبار انسان باید به آن تن بدهد؟
نظرات