شهید مطهری در مقدمه کتاب «مسئله حجاب» بیان میکنند که برهنگی بیماری قرن حاضر است و اگر اکنون کسی به این قضیه معترف نیست در آینده و با بروز آسیبهای آن مروجان این فرهنگ خود به خطرات و مشکلات فرهنگ برهنگی اشاره خواهند کرد. ایشان جوامع اسلامی را از دنبالهروی فرهنگ غربی بر حذر میدارند و خبر میدهند آن زمان که غرب از مسیر رفته خود پشیمان شود و به اشتباه خود اعتراف کند چه بسا سرمایههای گرانبهایی از جوامع اسلامی از دست رفته باشد.
ایشان و همراهان استاد در انجمن اسلامی پزشکی که در جلساتی نسبت به قضیه حجاب و پوشش در فرهنگ اسلامی گفتگو و بحث کرده بودند بر آن شدند تا نتیجه مباحث خود را به شکل یک نشریه مبسوط و علمی در مورد حجاب منتشر گرداند. نشریهای که عمده مباحث آن از جانب استاد مطهری تالیف و تدوین گشته بود. در این کتاب فلسفه پوشیدگی در اسلام و حتی در جوامع غیردینی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. در ادامه ایشان تلاش کردهاند اشکالاتی که به پوشش زن مسلمان وارد شده را پاسخ گویند و نشان دهند حجاب نه تنها مانع آزادی و محدودزا نیست بلکه سبب می شود زن با آرامش و امنیت بیشتری در اجتماع حضور یابد و نقش اجتماعی خود را بدون مشکل ایفا کند.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
اولین ایرادی که بر پوشیدگی زن میگیرند این است که دلیل معقولی ندارد و چیزی که منطقی نیست نباید از آن دفاع کرد میگویند منشأ حجاب یا غارتگری و ناامنی بوده است که امروز وجود ندارد و یا فکر رهبانیت و ترک لذت بوده است که فکر باطل و نادرستی است و یا خودخواهی و سلطه جویی مرد بوده که رذیلهای است ناهنجار و باید با آن مبارزه کرد و یا اعتقاد به پلیدی زن در ایام حیض بوده است که این هم خرافهای بیش نیست.
نظرات