مستندساز، روزنامهنگار، نظریهپرداز و البته نویسنده شهیدی که سالهای پس از انقلاب با قلم و نگاه منحصر به فرد خود، حقیقت را بر برگههای کاغذ و پرده سینمای اسلامی به تصویر میکشید، سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی بود.
مردی که مسیر آسمان را بیشتر از جادههای زمین میشناخت و آثار به جای مانده از او همچنان، مثل ستارهای درخشان راه را برای جویندگان حقیقت و پارسایی روشن میکند.
از راوی صادق و هنرمند مستند «روایت فتح» چندین مقاله، فیلم، دست نوشته و... موجود است که در انتشارات واحه، جمعآوری، پیادهسازی و با همان قلم اسرار آمیز به چاپ رسیدهاست.
یکی از آن آثار که اینک به مجموعه کتابرسان آمدهاست، نوشتاری با نام «شهری در آسمان» است.
سال ۱۳۷۱سید مرتضی و گروه کوچک اما مخلصاش، پس از تجربه موفق مستند حقیقت که روایتی کمنظیر از روزهای مبارزه و استقامت مردم خرمشهر در زمان اشغال و سقوط آن، بار دیگر به سرزمین خون و قیام رفتند تا پس از سالها از طریق مصاحبه با بازماندگان جمع دیروز، روایتی از خرمشهر پس از جنگ داشته باشد.
اینک کتاب مقابل حاصل پیادهسازی جملات دلنشین همان مستند است؛ مجموعهای که با شهادت شهید آوینی ناتمام ماند.
هر جمله از این اثر ر،ا با تصور صدای شهید بخوانید؛ مثلا در جایی از کتاب نگاشته شده:
((خرمشهر شقایقی خونرنگ است که داغ جنگ بر سینه دارد... داغ شهادت. ویرانههای شهر را قفسی درهمشکسته بدان که راه به آزادی پرندگانِ روح گشوده است تا بال در فضای شهر آسمانی خرمشهر باز کنند. زندگی زیباست، اما شهادت از آن زیباتر است. سلامت تن زیباست، اما پرندهی عشق، تن را قفسی میبیند که در باغ نهاده باشند.))
نظرات