مستندساز، روزنامهنگار، نظریهپرداز و البته نویسنده شهیدی که سالهای پس از انقلاب با قلم و نگاه منحصر به فرد خود، حقیقت را بر برگههای کاغذ و پرده سینمای اسلامی به تصویر میکشید، سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی بود.
مردی که مسیر آسمان را بیشتر از جادههای زمین میشناخت و آثار به جای مانده از او همچنان، مثل ستارهای درخشان راه را برای جویندگان حقیقت و پارسایی روشن میکند.
از راوی صادق و هنرمند مستند «روایت فتح» چندین مقاله، فیلم، دست نوشته و... موجود است که در انتشارات واحه، جمعآوری، پیادهسازی و با همان قلم اسرار آمیز به چاپ رسیدهاست.
یکی از آن آثار که اینک به مجموعه کتابرسان آمدهاست، نوشتاری با نام «شرق بهشت» است.
اگر شما هم اندکی اهل فیلم و سینما باشید، حضور و نقش آفرینی یا مشاوره و شیوه نقد امید روحانی را به عنوان پزشک، منتقد فیلم و بازیگری در آثاری مثل ساختمان پزشکان، زمانه، زمین انسانها و... دیدهاید و به یاد دارید.
و برای همین بود که در سال ۱۳۷۱ در مجله فیلم، مقالهای با نام «سینما، تکنولوژی و ساختار هویتی برای انسان نو» به چاپ رسید که حاصل مصاحبه ایشان با شهید آوینی بود.
آقای روحانی در مقدمه این گفتگو دلیل مصاحبهاش با سید مرتضی را چنین بیان میکند که قصد داشته تا مرزبندی میان اهالی سینما و اهالی حوزه هنری در ذهن مردم شکسته شود و وجوه متفاوتی از اندیشه آوینی را نشان دهد.
مثلا در بخشی از کتاب میخوانیم:
((اوقاتی از وقتم پشت ویترین کتابفروشیهای روبهروی دانشگاه میگذشت که سر راهِ از محل کار به خانه بود. به نگاه کردن به کتابهای تازه و ترجمهها و تألیفها و آدمهای تازهآمده، و شبها، بعد از پایان بحث و آغاز نیمهشب، به تورق و خواندن و مداقه و جادادن این و آن و تماشای نسلی که داشت میآمد و...))
نظرات