استاد شهید، سید مرتضی مطهری، محقق، متفکر، نویسنده و از دانشمندان اسلامشناس در قرن معاصر است که لحظه لحظه انقلاب اسلامی نقش آفرینی کرد و همواره با قلم روشنگرانه خود، در برابر شبهات و تحریفات به شیواترین بیان قیام کردهاست.
اینک نیز پس از سالها مجموعه آثار باقی مانده از این ایشان که شامل سخنرانیها و دستنوشتهها و نقد نامههای او است توسط نشر صدرا جمعآوری، بازنویسی و به چاپ رسیدهاست تا پاسخگوی سوالات بنیادین جوانان و متفکران در عصرهای گوناگون باشد.
از آشناترین آثار ایشان که به کتابرسان آمدهاست، کتاب«سیری در نهج البلاغه» میباشد که شامل سلسلهای از مقالات منسجم سال۱۳۵۲با همین موضوع است؛ اثری که در اقیانوس بیکران کلام حضرت حیدر(ع) به دنبال معنای حقیقی عدالت، عبادت، شجاعت و مساوات میگردد.
خطوط این کتاب در یک مقدمه و هفت فصل یک جامعه اسلامی را بر اساس زیباترین کتاب بهجای مانده از امیرمومنان، به شما معرفی میکند.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
((سخن نماینده روح است؛ سخن هرکس به همان دنیایی تعلق دارد که روح گویندهاش به آنجا تعلق دارد. طبعا سخنی که به چندین دنیا تعلق دارد نشانه روحیهای است که در انحصار یک دنیای بخصوص نیست. و چون روح علی محدود به دنیای خاصی نیست))
نظرات