کتاب دکل اولین کتاب داستانی با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب است که ماجرای آن در یک دبیرستان و در قالب هفت زنگ به تصویر کشیده شده است. گفتگویی جنجالی و هیجانی بین یک روحانی مبلّغ و دانشآموزان دبیرستانی است. هدف اصلی از تدوین کتاب دکل این است که متن مهم بیانیه گام دوم انقلاب که توسط رهبر معظم انقلاب حفظه الله در ۲۲ بهمن ماه ۱۳۹۷ ابلاغ شده است در قالب یک داستان جذاب در معرض مطالعه جوانان عزیز قرار گیرد.
در برشی از کتاب میخوانیم:
((خب، بچهها! برای اینکه رشتهی بحث از دستمان در نرود، سؤال قبلی را بازگو میکنم؛ من دانش آموز عادی، در یک مدرسهی دور افتاده و گمنام، چه نقشی میتوانم در پیشرفت و قوی شدن کشورم داشته باشم؟ - بخشی از جواب را بیان کردیم و آن هم این بود که ابتدا باید هدف را تعیین کنیم و ببینیم هدف انقلاب و نظام ما چیست تا پس از آن، جنس کمک و نوع نقش ما شناخته شود. الان جا دارد که ما به آرمان و هدف اصلی انقلاب بپردازیم، یعنی آن قله ای که انقلاب ما هدف گرفته چیست؟
- بچه ها! به نقطهی حساس و راهبردی رسیدیم. شش دانگ حواستان را جمع کنید که اگر این قسمت کلیدی از بحثمان جا بیفتد و خوب پخته شود، بخش مهم و گسترده ای از نقاط تاریک و مبهمی که نسبت به انقلاب در ذهن ما نقش بسته، روشن خواهد شد.
- نظرم این است در این بخش، مقداری، بحث را ریشه ای تر و زیربنایی تر مطرح کنیم؛ توصیه میکنم قبل از اینکه به هدف انقلاب بپردازیم چند قدم برویم عقب تر و نگاهی کلانتر و وسیعتر نسبت به بحث داشته باشیم؛ بیاییم ببینیم اصلاً طبق آموزه های دینی، هدف از خلقت ما چیست، سپس بیاییم و نگاه کنیم سازوکار اهداف و آرمانهای انقلاب با در نظرگرفتن اصلی ترین هدف عالم هستی که همان هدف آفرینش است، چگونه است.
- بچه ها! اگر دقت کنید، کم کم متوجه می شوید که بحث ها و موضوعات سیاسی، ریشه در اعتقادات و باورهای دینی ما دارد و این نکته خیلی مهم است که کسی سیاست را از دیانت و دینداری، جدا فرض نکند. البته منظور ما از سیاست، سیاسی بازی و حرفهای جناحی، حزبی و خاله زنکی نیست. مراد ما از سیاست، همان مجموعهی تدابیر، مصلحت اندیشیها و دوراندیشیهایی است که یک نظام یا حکومت برای اداره ی مردم و جامعه در پیش میگیرد و مصالح و منافع جامعه را به وسیلهی این تدابیر و مصلحت اندیشی ها تأمین میکند.))
نظرات