عالمان دینی حاملان معارف نبوی و اهل بیت هستند و تابلوهایی هستند که انسانهای عادی را برای رسیدن به سوی حق و ائمه راهنمایی میکنند. حال که در غیبت کبری به سر میبریم و از نعمت حضور انسان کامل، انوار حق، امامان معصوم به شکل حاضر محروم هستیم نیاز به این عالمان عارف که خود به تجلیات الهی آشنا هستند و چشمانشان به ساحت ملکوتی ائمه نظارهگر است بیشتر است و از آن سو وظیفه آنها نیز در باب شناساندن هداه معصومین بیشتر است.
آیت الله محمدتقی بهجت فقیه عارف معاصر از جمله علمایی بودند که سخن از امام زمان (عج) مکرر در بسیاری از بیاناتشان تکرار شده بود. ایشان از جمله عاشقان دلداده در این راه بودند که راهکارهای تشرف به محضر حضرت حجت و جلب رضایت مهدی موعود را به دوستداران و محبان اهل بیت (علیهم السلام) نشان میدادند. او که خود را همواره در مقابل این امام همام میدید و با توسل و توجه خود را دائما در محضر ایشان احساس میکرد تلاش داشت تا شیرینی وصال و بهرهمندی از وجود این نائب خدا بر زمین را به همگان بچشاند. در این کتاب شاگردان و دوستداران این عارف واله به گردآوری و پیاده سازی تمام سخنان ایشان در مورد حضرت حجت پرداختهاند و با تقسیم بندی و تنظیم این سخنان در بخشهای مختلف کتابی مفصل و در خور شان به نام «حضرت حجت» را تدوین نمودهاند.
کتاب حضرت حجت در چهار گلستان تقسیم شده است. در بخش ابتدایی منظومه فکری آیت الله بهجت در مورد امام تبیین شده است. در گلستان دوم که معظم کتاب به این بخش مرتبط است مشتمل بر تمام گفتارها و پرسش و پاسخهایی است که ایشان در مورد امام زمان مطرح کردهاند. در بخش سوم شرط تشرف به ساحت امام و تجربیاتی که ایشان نقل کردهاند یا خود به تشرف حضرت نائل شدهاند به شکل مفصل ذکر شدهاند و بخش پایانی تلاش شاگردان و همراهان ایشان برای پاسخگویی به برخی سوالات و شبهات در مورد امام است که تلاش کردهاند براساس تعالیم و نظرات آیت الله بهجت پاسخ دهند.
ما روز به روز کانه میفهمیم که مطلب {ظهور} نزدیک است، هر روز آدم یک چیزهایی را میفهمد که قبلا نشنیده است! شر و فساد روز به روز دارد بالاتر میرود و نه اینکه پایینتر میرود. خدا توفیق بدهد که مهیا باشیم و جوری نباشد که در وقت ظهورش منحرف و منصرف باشیم!
نظرات