کتاب ایستگاه خیابان روزولت روایتی مستندگونه از اتفاقی است که در سیزده آبان 1358 رخ داد. این اتفاق مهم تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان خط امام بود.
روایت کتاب از ساختار اطلاعاتپایۀ سفارت آمریکا در دورۀ پهلوی آغاز میشود و نحوۀ تحول این ساختار پیچیده در دورۀ انقلاب اسلامی را بیان میکند. همین ساختار منجر به فعالیتهای مداخلهجویانۀ سفارت آمریکا در برابر انقلاب ایران در سال 1358 شد. سپس با تکیه بر اسناد دیدهنشده، به بررسی واقعۀ تسخیر و پیامدهای آن تا زمان آزادی گروگانها پرداخته میشود.
این کتاب اولین روایت ایرانی از واقعه تسخیر لانه جاسوسی است.
در توضیح عنوان این اثر، در مقدمۀ کتاب آمده: «نام کتاب، ایستگاه خیابان روزولت، گویای آن است که نمایندگی سیاسی آمریکا در تهران که در امتداد خیابان شهید مفتح (روزولت سابق) قرار داشت، بیش از آن که یک سفارتخانه با مأموریتهای دیپلماتیک باشد، ایستگاه سازمان سیآیای با مأموریتهای اطلاعاتی و عملیاتی بود. دیگر آن که واقعۀ 13 آبان 1358 یک مقطع حیاتی در سپهر سیاست ایران است و بازیگران و ناظران سیاسی لاجرم باید در این ایستگاه توقف کنند و موضع خود در برابر این رویداد را روشن سازند.»
کتاب ایستگاه خیابان روزولت با روایت صحیح و متقن تاریخی با حفظ ترتیب زمانی و تحلیل مبتنی با واقعیت سعی نموده تا بهترین وجه ماجرای تاریخی را به مخاطب معرفی نماید. نثر روان و جذاب، استفاده از هشتاد صفحه تصویر و سند و افزودن پانوشتهای توضیحی از ویژگیهای بارز این کتاب ارزشمند است.
کتاب ایستگاه خیابان روزولت اثر محمد محبوبی از انتشارات موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی منتشر شده است.
بسمه تعالی
این گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثه مهم در تاریخ انقلاب؛ یعنی تسخیر لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸ است. این کتاب پُرکننده یکی از خلأهای رسانهای و تبلیغاتی ما است.
ما به جنگ روایتها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکردهایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان دادهاند.
باید از نویسنده این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود بخاطر اقدام هشیارانهاش در این عرصه مهم. نثر کتاب، روان و رسا و تحقیق و تحلیلهای آن منطقی و صادقانه و قانعکننده است.
نام انتخاب شده برای کتاب عالی است.
مهرماه ۱۴۰۳
نظرات