استاد اسماعیل میرفخرایی و همکارانش در برنامه بسیار خوبی که در اواخر دهه 60 شمسی در رادیو اجرا کردند توانستند با بسیاری از بزرگان و مفاخر ایران زمین به گفتگو بنشینند و مخاطبان را با اندیشه و عمل این افراد آشنا بسازد. علی ایلنت ایران شناسی است که در کاری خلاقانه تلاش کرده این گفتگوها را به زیور طبع آراسته کند و نسل جدید را با این بزرگان آشنا سازد و نشان دهد آنان با چه مشقت و گرفتاری توانستند در عرصه علم پیش روند و نام ایران را به قله های افتخار برسانند.
کتاب «نام آوران حکیم» روایت چهره های ماندگار ایران در عرصه علوم تجربی، پزشکی و پیراپزشکی است. از جمله کسانی که با آن ها مصاحبه شده است می توان به سید ابراهیم چهرازی، دکتر محمدقلی شمس موسس بیمارستان فارابی کاظم فتحی خالق نخستین شنت استفاده شده در درمان سکته مغزی و دکتر حسین میرشمسی پدر واکسن ایران اشاره کرد. بسیاری از پزشکانی که در این کتاب با آن ها مصاحبه شده اولین نفرات در حیطه تخصصی خود در ایران هستند و زمینه ساز پرورش متخصصان و اطباء بسیاری شده اند که بی چشم داشت برای سلامت جسم و جان ایرانیان تلاش کردهاند.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
در انگلستان دربارۀ تراخم و متدم صحبت کردم. سال ۱۹۵۴ تصمیم گرفته شد که تهیه گزارش بین المللی تراخم به عهده بیمارستان فارابی و من باشد. ما شروع به کار کردیم. عکسها و فیلمهای مختلف تهیه کردیم. در این کنگره ها آن قدر نظریات و دیدگاههای متفاوت وجود داشت که هنگام ارائه کنفرانس سؤال و بحث های زیادی پیش میآوردند تا حدی که ارائه کننده را مستأصل میکردند. اما گزارش بین المللی من واقعاً موفقیت آمیز بود به طرز عجیبی هـمه حاضران من را تشویق و همراهی کردند بعد از ارائه گزارش به ایران برگشتم که به پاس قدرانی از این زحمات برای دومین بار نشان درجه یک علمی را دریافت کردم.
نظرات