کتاب «منشور فضای مجازی» شرحی بر بیانات رهبر معظم انقلاب درباره فضای مجازی است. کتابی مختصر و خوش خوان که با قلمی روان مسائل در مدیریت فضای مجازی را بیان کرده است. این کتاب در ۶٠ صفحه در قطع پالتویی به چاپ رسیده است.
نویسنده کتاب، حجة الاسلام محمدی فرید از فضلای حوزه علمیه قم و متخصص سواد رسانه است.کتاب «سواد رسانه» ایشان یکی از منابع کتاب درسی سواد رسانه در دوره دوم متوسطه است.
برشی از کتاب: «فعالیتهایی که در گذشته توسط دولت مدیریت میشد امروز توسط پلت فرم ها مدیریت می شود. برای مثال ما برای جابجایی از اسنپ استفاده می کنیم. از سوی دیگر می توان گفت اسنپ مدیریت بخشی از حمل و نقل کشور را بر عهده گرفته است. ما برای یافتن بهترین مسیر از مسیریاب ها استفاده می کنیم و مسیریاب ها به هدایت و مدیریت کاربران مشغولند. سردار جلالی می گوید: در اغتشاشات ۹۸ مسیریاب ویز کاربران را به سمت ترافیک و اتوبان های شلوغ هدایت می کرد تا راه بندان ایجاد شود، در حالی که در حالت طبیعی کاملا برعکس است. مردم به سمت این اتوبان ها هدایت شدند بعد ابتدا و انتهای اتوبان توسط اشرار بسته شد و آن ها مردم را در زیر برف به گروگان گرفتند...
وقتی می گوییم مردم در اینستاگرام به کسب و کار مشغولند یعنی اینستاگرام مدیریت کسب و کارها را بر عهده دارد. آیا انتظار داریم در این فضا که مدیریت آن با دشمن است کسب و کار بهبود پیدا کند؟ هدایت نقدینگی به سمت ارزهای دیجیتال، یک پدیده تصادفی نیست، بلکه محصول این مدیریت است و هر قدر تعداد کاربران بیشتر باشند، قدرت حاکمیتی و نفوذ این نرم افزارها بیشتر میشود.»
نظرات