کتاب لله دومین جلد از مجموعه حیات روح خداست که ابعاد زندگی حضرت امام خمینی(ره)، اعم از ابعاد فردی و اجتماعی، سیاسی و عبادی، علمی و عملی از میان خاطرات و نوشتههای به یادگار مانده از ایشان استخراج گردیده و با ترتیب زمانی خاص به صورتی جامع با ترسیم بستر تاریخی تنظیم گردیده است.
خلاصهای از فصول این کتاب شامل:
فصل اول: قیام لِلنّفت. این فصل، آغاز بررسی یکی از نهضتهای بزرگ تاریخ معاصر ایران است. نهضت نفت از جهات مختلفی قابل بررسی و مقارنه با انقلاب اسلامی است.
فصل دوم: اینها باطنش یک چیز دیگری میشود. در این فصل از اختلافات میان رهبران نهضت نفت میگوید و از نقش و نسبت حاجآقا روحالله با این جریان سخن میگوید.
فصل سوم: اصلاح حوزه. از حرکت حاجآقا روحالله و دیگر طلاب روشن بین به سمت اصلاحات نهادی حوزههای علیمه اشاره میکند.
فصل چهارم: خودشان سیاسی شدند. این فصل از اتفاقات کودتای 28مرداد میگوید و تجربیات حاجآقا روحالله را از این اتفاقات بیان میدارد.
فصل پنجم: شاه از خودش اختیاری ندارد. بعد از تسلط و هیمنه شاه و آمریکا بر کشور، نقش حاجآقا روحالله و متدینین برای احیای دین در شرایط سخت چگونه بود؟ د راین فصل تبیین میشود.
فصل ششم: گامهای مهم فرهنگی. در کنار اقدامات سیاسی زود بازده، برخی روحانیون به اقدامات بلندمدت فرهنگی روی آوردند. در این فصل از این اقدامات میگوید.
فصل هفتم: اعدام نواب. پس از دستگیری اعضای اصلی فدائیان اسلام و احکام اعدام برای آنها، تعامل حاجآقا روحالله با این جمعیت که متأثر از همین نقاط قوت وضعف است و نیز نسبتی که ایشان در موضوع فدائیان با زعیم حوزه میگیرند شایان تأمل است.
فصل هشتم: من چه احتیاجی به شاه دارم؟. در این فصل از برهه مهمی در دهه 30 میخوانیم. جایی که نسبت بین نهضت حاجآقا روحالله با دغدغههای تودههای مردمی، بعد از قریب دو دهه پس از این تاریخ مستحکم شد.
کتاب «لله» با همکاری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، بهتازگی از سوی شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر شده است. تآلیف این اثر توسط حمیدرضا باقری انجام شده است.
برای شناخت و بررسی دوران استادی امام خمینی(ره) در بستر تاریخ.
به تمام افرادی که میخواهند از زندگی رهبری بخوانند که با حرکتی عظیم، انقلابی آفرید که معادلهساز تاریخ بعد خود در سطح جهانی شد.
آیت الله محمد یزدی نقل می کنند:
یکی از علمای اصفهان برایم نقل کردند که وقتی در خلال جریانهای انقلاب مبارزات دهه (۳۰) خدمت مرحوم صدر رسیدیم. سیدی وارد شد و آقای صدر هم بسیار به ایشان احترام کردند. حتی عادت آن مرحوم این نبود که در مقابل کسی تمام قد برخیزند؛ ولی مقابل این سید تازه وارد برخاستند و او را در کنار خود نشاندند. چند دقیقه بعد سید مزبور با حالت عتاب و خطاب به مرحوم صدر گفت: تا کی باید منتظر امثال حاج تقی و حاج نقی بود تا سهم امام بیاورند و شما به طلبه ها بدهید؟ آیا مشاهده نمیکنید که دولت اجاره و منافع موقوفات را که از آن مدارس علمیه و طلبه هاست به خودش اختصاص داده است؟ چرا شما اقدامی در این خصوص نمیکنید؟ عالم اصفهانی ادامه داد: «برای من جای سؤال بود که این آقا سید کیست که مرحوم صدر آن همه نسبت به او احترام قائل است و در عین حال او با شهامت و جرئت در محضر آقای صدر سخن می گوید؟ از یکی از حضار که در جوار من نشسته بود، پرسیدم که این آقا کیست؟ گفت: «حاج آقا روح الله خمینی.»
نظرات