مجموعه «زندگی پر افتخار» شامل ۱۰ جلد زندگی یاران و اصحاب رسولخدا است که نویسنده اصلی این اثر مرحوم آیت الله استاد محمد محمدی اشتهاردی است کسی که بیش از 200 کتاب را در زمینههای تفسیر قرآن، تاریخ اسلام، سیره اهلبیت(ع)، ادبیات و ... از خویش به جای نهادهاست.
این مجموعه از انتشارات بهنشر، راوی خاطرات کسانی است که اسلام را در ابتدایی ترین روزهای ظهور یاری کردند و بر پای اعتقاد خویش راسخ ماندند.
از میان آنان عمار یاسریاور صادقی است که پدرش یاسر و مادرش سمیه از مسلمانان پیشگام و اولین شهیدای راه اسلام بودند؛ زندگانی پر تلاطم او نیز با هجرت به حبشه، مبارزه با کفار و همراهی حضرت علی(ع) پس از پیامبر(ص)، جلوهای تمام عیار از ایثار و ایمان بود.
اینک در بخشی از کتاب این شهید ۹۴ ساله میخوانیم:
((یاسر با «ابوحُذَیفه»، بزرگ قبیلهٔ بنیمخزوم که شخص مهربانی بود، پیمان بست و به این قبیله ملحق شد. پس از مدتی، ابوحذیفه اخلاق و رفتار یاسر را پسندید و یکی از کنیزانش به نام «سمیه» را به عقد یاسر درآورد. بهاینترتیب، یاسر که بیش از بیست سال داشت و از اهالی یمن بود با سمیه که او نیز بانویی جوان بود، ازدواج کرد. نخستین میوهٔ این ازدواج، «عمار» بود که در مکه چشم به جهان گشود و چون مادرش کنیزِ «ابوحذیفه» بود، طبق قانون بردگی، او نیز بردهٔ ابوحذیفه شد. ابوحذیفه که شخصِ بلندنظری بود، عمار را آزاد کرد؛ ازاینرو، از عمار به «مولی ابوحذیفه» (غلامِ آزادشدهٔ ابوحذیفه) یاد میکنند. عمار وقتی بزرگ شد، محبتهای ابوحذیفه را فراموش نکرد و همواره در خدمتش بود تا او از دنیا رفت.))
نظرات