زندگی شخصیتهای بزرگ تاریخ بارها و بارها مورد توجه هنرمندان و متفکران قرار میگیرد و هربار تصویر و تفسیر تازهای از حرکت و فعالیت آنها برداشت میشود. زندگی هشتاد و هفت ساله امام خمینی (ره) ساحتهای بسیاری زیادی دارد که هر بخش آن نیازمند تحقیق و بررسی فراوان است. چندبعدی بودن شخصیت ایشان و نبوغ ذاتی امام که سبب شده بود در عرصه علم و سیاست و عرفان سرآمد زمانه خود باشد کار زندگینامه نویسان را دشوار نموده است. بهترین تصمیم برای محقق این است که موضوع مشخصی را محور کار خود قرار دهد و بر همان بخش متمرکز شود. درست همان کاری که هادی حکیمیان در تازهترین اثر خود انجام داده است.
«روح الله» در آستانه چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی توسط شهرستان ادب منتشر شده است. حکیمیان نویسنده توانا و پرکار یزدی بعد از چند رمان نوجوان و بزرگسال به سراغ زندگی امام خمینی (ره) رفته و اثری مستند داستانی نوشته است. تورق این کتاب کافی است تا خواننده متوجه شد نویسنده برای نوشتن این کتاب مطالعات فراوانی داشته و به منابعی زیادی رجوع کرده است. دوربین در این اثر تنها حول محور مرحوم امام (ره) نمیچرخد بلکه برای تصور دقیقتر وقایع آن سالها و فهم علت کنشهای سیاسی امام در برخی فصول از نگاه درباریان و مردم عوام روایت شده است. نویسنده در این اثر قصد نداشته تمام زندگی امام را در کتاب خود بگنجاند. بلکه به دنبال یافتن ریشه حرکتهای سیاسی امام در سالهای پیش از انقلاب است. هادی حکیمیان جزو نویسندگانی است که فرم و ساختار داستان را به خوبی می شناسد و در این کتاب طبق سیری مستند و جذاب به خواننده نشان می دهد آقاروح الله چگونه به امام خمینی، رهبر امت اسلام و ایران تبدیل گشت.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
در دوم بهمن دوباره مهندس بازرگان با ابراهیم یزدی تماس میگیرد. ظاهراً، بختیار از این که او را خائن خواندهاند ناراحت است و میخواهد همراه برخی از وزرای کابینهاش به پاریس بیاید و با آیت الله خمینی دیدار کند. پاسخ آیت الله از خلال خاطرات دکتر یزدی:« من مطلب را عیناً به امام گزارش کردم ایشان گفتند که پذیرش بختیار مشروط به استعفای او خواهد بود آن هم حالا صلاح نیست بماند برای بعد.»
نظرات