کتاب دوراندیشی اثر استیون جانسون با ترجمه نجمه رمضانی به یک سوال مهم پاسخ میدهد. چگونه درباره مهمترین مسائل زندگی تصمیم بگیریم؟
تصور کنید که به رستوران رفته اید و می خواهید از میان غذاهای داخل منو یکی را انتخاب کنید.
پژوهش های زیادی وجود دارند که چگونگی همین انتخاب عادی و روزمره را تشریح میکنند و مهارتهایی را برای درست تصمیم گرفتن می آموزند.
اما دشوارترین تصمیم ها آنهایی هستند که پیامدهایی درازمدت و حیاتی خواهند داشت و انبوهی از عوامل پیش بینی ناپذیر در آنها دخیل اند: آیا ازدواج کنم یا نه؟ محل زندگی ام را تغییر دهم یا نه؟ کسب و کار خودم را راه بیندازم یا نه؟ درباره چنین تصمیم هایی دانش بسیار اندکی داریم و ناگزیر تصمیم هایی احساسی میگیریم. استیون جانسون در این کتاب ماجراهای متنوعی را درباره تصمیم های دوراندیشانه روایت می کند، از چگونگی تصمیم گیری داروین برای ازدواج کردن تا تصمیم گیری فرماندهان نظامی برای انجام عملیات هایی پرخطر و حساب و کتاب مسئولان شهری برای طرح های توسعه و ساخت و ساز او معتقد است با ارزیابی این انتخاب های دشوار می توانیم فرایندهایی برای تصمیم های دوراندیشانه بیابیم و بکوشیم تا با نوعی خردمندی و سنجیدگی، تصمیمی متناسب با وضع خاص خودمان بگیریم.
دوراندیشی را انتشارات ترجمان به چاپ رسانیده است.
این کتاب را به تمام کسانی که میخواهند در زندگی تصمیم عاقلانه بگیرند، پیشنهاد میکنیم.
تصمیمات پیچیده گزینه های کشف نشده را پنهان میکنند. طبق ارزیابی سایمون، انتخاب های دشوار ما را حیران میکنند چون گزینه های موجود غالباً کامل تعریف نمی شوند. شاید در نگاه اول این طور به نظر برسد که دارند مجموعه ای دوتایی از گزینه ها را عرضه می کنند: الف یاب. اما معمولاً بهترین تصمیم گزینه ای است که در آغاز اصلاً آشکار نبوده است.
تصمیمات پیچیده مستعد کمبودهای سیستم ۱ هستند. برای فردی که درباره تصمیمی پیچیده می اندیشد پیچ و تابهای تفکر سیستم ۱ ممکن است روش چهارچوب بندی یا مزایای بالقوه گزینه های روی میز را مخدوش کند روگردانی از خسارت سوگیری تأییدی انگیزه دسترس پذیری تمام میان برهایی که عبور از مسائل ساده زندگی را آسان می سازند در زمان مواجهه با بزنگاههای حقیقی زندگی مایه دردسر می شوند.
نظرات