یکی از اصول جهان بینی اسلامی که از ارکان ایمانی و اعتقادی دین اسلام است اصل ایمان به زندگی جاوید و حیات اخروی است. ایمان به عالم آخرت شرط مسلمانی است؛ یعنی اگر کسی این ایمان را از دست بدهد و انکار کند از زمرۀ مسلمانان خارج است. اهمیت این مساله باعث می شود شهید مطهری به عنوان یک اندیشمند اسلامی و مبلغ دینی در جلسات مختلفی در این موضوع سخن گفته باشند.
یکی از مجموعه مباحثی که ایشان پیرامون موضوع معاد مطرح کردهاند در هنگام صحبت از مقدمات جهان بینی اسلامی بود که قرار بود سخن از «زندگی جاوید یا حیات اخروی» آخرین مجلد از مجلدات این مجموعه باشد اما متاسفانه شهادت ایشان باعث شد تا مباحث ایشان در این زمینه تکمیل نگردد. با این وجود در همین اثر مختصر ایشان تلاش کردهاند براساس معارف دینی و فلسفه اسلامی تصویری دقیق و روشن از جهان آخرت براساس این مشرب فکری ارائه دهند.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
در اینجا خستگی و دلزدگی و ملال خصوصاً از یکنواختی است و انسان حالت گم کردهای را دارد که در پی گمشده خویش است و به هر چیزی که میرسد میپندارد آن را یافته است و به او دل خوش میکند اما پس از چندی احساس میکند که «او» نیست خسته و دلزده میگردد و به دنبال چیز دیگر میرود. این است که در دنیا انسان همیشه طالب چیزی است که ندارد و دلزده از چیزی است که دارد اما در جهان آخرت به حکم آنکه به آنچه در اعماق فطرت و شعور شخصی خود دلبستگی داشته و گمشده واقعی او بوده است یعنی حیات جاوید در جوار رب العالمین رسیده است به هیچ وجه خستگی و ملال و دلزدگی برایش پیدا نمیشود.
دیدگاه خوانندگان
دیدگاه شما چیست ؟