عاقبت به خیری
عاقبت آخر هر چیزی است و چه چیزی مهم از عاقبت به خیری زندگی انسان در دنیا و آخرت، این عاقبت به خیری نیاز به رعایت نکاتی دارد که انسان در طول زندگی خویش بدان عمل کند.
راه های عاقبت به خیری زیاد است اما می توان مهم ترین آن را تقوای الهی در نظر گرفت انسانی که خدا را حاضر و ناظر بر اعمال خویش می بیند دست به هر اقدامی نمی زند و در منظر وی حق بزرگ و ارزشمند شمرده می شود.
در کتاب حسن عاقبت و سوء عاقبت حضرت آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه موضوع عاقبت را در ده جلسه مورد بحث قرار داده اند. در این کتاب پیرامون مضوعات مختلفی اعم از راه های تحصیل حسن عاقبت اشاره شده است، که سرآمد آن یاد مرگ است. انسانی که بداند این ورای این دنیا سرای دیگری است دست به انجام هر کاری نمی زند و رضای خدا را در انجام امور خود مدنظر قرار می دهد.
در این کتاب می خوانیم: " بحث راجع به عاقبت اندیشی است که در آیات و روایات سفارش زیادی به آن شده است. عاقبت اندیشی در آیات و روایات به دو نحو مطرح است: اول، عاقبت اندیشی نسبت به پایان هر یک از کارهایی که انجام می دهد. در مورد نحوه اول، عرض کردم که انسان نسبت به تمام ابعاد وجودی چهارگانه خود؛ یعنی بعد اعتقادی عقلانی، تعلقات قلبی، ملکات نفسانی و بالاخره اعمال جوارحی بیرونی و کارکرد آن ها توجه کند. در ربط با امور اعتقادی خود، آیا کاری که عقل کرد برای من کرد یا باری را که من از دوش آن کشیدم چه بود والان با چه توشه ای از مرز دنیا عبور می کنم؟"
نظرات