بسیاری از جوانان نخبه و آیندگان این سرزمین به خاطر حمله ددمنشانه عراق به ایران بر خود لازم دانستند که از کیان این سرزمین دفاع کنند. جوانان آیندهداری که اگر میماندند و در حوزههای علمی تلاش میکردند پیشرفتهای فراوانی نصیب ایران میشد. اما این عارفان واصل از قفس تن گریختند و مشتاقانه به سوی کوی دوست پر کشیدند. یکی از این جوانان آینده دار که با کولهباری از علم و دانش به مسلخ شهادت رفت شهید عمران پستی بود.
عمران پستی نخبه دانشجویی زاده شهرستان هشتجین از اردبیل بود که با رتبه بسیار خوبی در رشته جامعه شناسی دانشگاه تهران پذیرفته شد و در همان سالهای پیش از انقلاب به مبارزه و اعتراض با حکومت پهلوی پرداخت. به گفته دوستان یکی از پرمطالعهترین دانشجویان دانشگاه ایشان بود که با پیروزی انقلاب میتوانست در مناظرات علمی با تفکرات مارکسیستی و چپ به خوبی خود را غالب کند و از اسلام و مکتب شیعه دفاع نماید. با شروع انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها مدتی در شهر خود به معلمی گذراند و سپس از طرف سپاه تهران از او دعوت به عمل آوردند. او در ابتدا جزو کادر گزینشی سپاه بود ولی بیتاب رفتن به جبهه بود. سرانجام این شهید بزرگوار در قامت فرمانده گردان حبیب ابن مظاهر در عملیات خیبر به شهادت رسید. کتاب «هفتمین فرمانده» به قلم علی باقری وکیل آباد به شکل مبسوط به زندگی علمی و جهادی ایشان پرداخته است. سیره عملی و اخلاقی این شهید میتواند الگوی بسیار مناسبی برای نسل جوان و قشر دانشجو باشد.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
ویژگی بارز عبدالله مطالعه ی زیادش بود. هر وقت از او می پرسیدیم:«آقا عبدالله چرا ازدواج نمیکنی؟» میگفت:«من ازدواج کردهام. من با این کتاب ها ازدواج کردهام. یک اتاقی داشت پر از کتابهایی که همهی آنها مال خودش بود. همیشه دنبال کسب علم و آگاهی بیشتر بود.»
نظرات