کتاب طوفان را پنهان کردیم

کتاب طوفان را پنهان کردیم

4.2

خاطرات شفاهی محمود پهلوان مقدم (خادم الاسرا)

نویسنده:
مترجم:
عطیه حسینی
ناشر:
قیمت:
۳۵۰,۰۰۰
%۱۰
۳۱۵,۰۰۰
تومان
رده سنی:
عمومی
قالب:
خاطرات
نوع جلد:
شومیز
قطع کتاب:
رقعی
صفحات:
۳۵۳
وزن:
۲۷۸ گرم
شابک:
9786002541529

معرفی کتاب

کتاب طوفان را پنهان کردیم به قلم طهورا فیاض و و پژوهش محمد مهدی احمدیان خاطرات شفاهی محمود پهلوان مقدم ملقب به خادم‌الاسرا، آزاده سرافراز هشت سال جنگ تحمیلی را روایت می‌کند.

 

کتاب در اوج آغاز می‌شود و از هم‌قدمی پهلوان مقدم با کاوه و منصوری و درگیری با کومله‌ها و دموکرات‌ها می‌گوید. کتاب با قلمی روان و ساده مخاطب را به دل عملیات‌های مختلفی چون خیبر و بیت‌المقدس می‌برد. در کنار همه شب بیداری‌ها و لرزه‌های زمستانی و تیر و ترکش‌ها، خانواده پهلوان مقدم نقش مهمی در حضور او در جبهه داشته‌اند و سینه او نیز ذره‌ای از مهر خانواده‌اش تهی نمی‌شود. این را می‌توان از دل آزاده داستان فهمید که دخترش مریم را یک ماه پس از تولدش دید و در این یک ماه دلش برایش پرپر می‌زد. یک ماهی که البته دنباله‌دار شد.

 وقتی عراق قصد خاک ایران می‌کند، آقا محمود با نخستین گروه مهندسی سپاه به منطقه سومار کرمانشاه اعزام می‌شود. محمود آقا سنگرساز بی‌سنگر بود، میدان مین باز می‌کرد و تخریب‌چی شده بود.  عملیات پشت عملیات، نبرد پشت نبرد. از همان روزهای شروع جنگ بیشتر اوقاتش را در جبهه می‌گذراند و گهگاهی برای مرخصی به مشهد می‌آید تا اینکه خانواده‌اش تصمیم می‌گیرند او را پاگیر کنند. پس از مجروحیت در عملیات بیت‌المقدس با خانوم شیرین منصوری ازدواج می‌کند که همراه و همقدم محمودآقا، در جبهه و جنگ می‌شود. ازدواج هم او را پابند نمی‌کند.

اسفند ۱۳۶۲ بود. نیروهای ایرانی عملیات خیبر را شروع کرده بودند. با وجود جانفشانی‌های بسیاری که نیروهای ایرانی به خرج دادند، نشد آنچه باید می‌شد. چهارم اسفند بود که تعداد زیادی از رزمندگان ایرانی از جمله محمود پهلوان مقدم به اسارت نیروهای ارتش بعثی درآمد و بعد از هفته‌ها بی‌خبری، خبر اسارتش به خانواده‌اش رسید. پهلوان مقدم در دوران اسارت هم تصمیم می‌گیرد راه خدمت را در جبهه دیگری ادامه دهد؛ جبهه استقامت. او خادم‌الاسرا می‌شود. خودش چنین می‌گوید: «هر کاری از دستم برمی‌آمد، از بنایی و نظافت گرفته تا کمک در آشپزی یا کمک به مجروحان. اصلاً از همان روزهای اول اسارت با خودم عهد بستم تا جایی که می‌توانم به اسیران کمک کنم و این ‌کار را هم کردم.»
محمود پهلوان مقدم سرانجام او در چهارم شهریور سال ۶۹ پس از هفت سال اسارت در حالی که هنوز به سی سالگی نرسیده بود، به خاک پرمهر وطن بازگشت.

 

چرا باید کتاب طوفان را پنهان کردیم را مطالعه کنیم؟

تا بدانیم ما برای آنکه ایران کشوری آباد شود، خون دلها خورده‌ایم. پس این رنج‌ها را هدر ندهیم و پاسدار ایران و انقلاب‌مان باشیم.

 

کتاب طوفان را پنهان کردیم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

علاقه‌مندان به ادبیات پایداری، خاطرات جبهه و جنگ، سیره شهدا و آزادگان مخاطبان خاص این اثر هستند. ضمن آنکه نسل جوان و نوجوان امروز که لحظات انقلاب و جنگ را لمس نکرده، مخاطب عام این زندگینامه است.

 

برشی از کتاب طوفان را پنهان کردیم:

ساعت دو عصر است. از دوازده ظهر که صلیب اردوگاه را ترک کرده هنوز اتفاقی نیفتاده است. بعد از صحبت با کریستین، دنبال کارهای اردوگاه بودم. به دلم افتاده بود که کریستین کارش را می‌کند و آریانا هم به خاطر شکی که دارد ورق را برمی‌گرداند. امیدوارم حالا که افسر عراقی کاغذ به دست می‌آید سمت ما همه چیز همین طوری پیش برود. افسر می‌ایستد رو به جمع و از نفر دوم لیست، شروع می‌کند به خواندن اسامی تا جایی که بشود نزدیکش می‌ایستم. اسمم اول لیست نوشته شده اما خط خورده است. او تعدادی از بچه‌ها را صدا می‌زند و با خودش می‌برد.  

 

نظرات

این کتاب به درد کی می‌خوره؟
کتاب رسان: خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان کتاب رسان: خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان کتاب رسان: خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان کتاب رسان: خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان کتاب رسان: خرید کتاب با تخفیف و ارسال رایگان

اینا رو هم از دست نده

دورگه دورگه
۱۰ %
سعید تشکری
۱۴۳,۰۰۰
۱۲۸,۷۰۰ تومان
بساز نفروش ها بساز نفروش ها
۱۰ %
محمد خسروی راد
۲۱۰,۰۰۰
۱۸۹,۰۰۰ تومان
دختری از نجف دختری از نجف
۱۰ %
زکیه عباسی - زهرا فرخی
۲۸۰,۰۰۰
۲۵۲,۰۰۰ تومان
سالهای کبوتر سالهای کبوتر
۱۰ %
هما سعادتمند
۱۴۵,۰۰۰
۱۳۰,۵۰۰ تومان
یوسف هزار مسجد یوسف هزار مسجد
۱۰ %
لیلا کوچک زاده
۱۱۰,۰۰۰
۹۹,۰۰۰ تومان
دختران هم شهید می شوند دختران هم شهید می شوند
۱۰ %
آزاده فرزام‌نیا
۲۶۵,۰۰۰
۲۳۸,۵۰۰ تومان