دوستداران کهن کتاب با قلم سرشار از شور و آرمان مرحوم «علی شریعتی»آشنایی دارند و تا کنون بارها هبوط و کویر و فاطمه فاطمه است و...را جرعه جرعه از ناشران مختلف چشیده اند ،اما این بار نشر سپیده باوران مجموعه ای سیجلدی از آثار ایشان را به شکل کامل منتشر کرده است .
اینک به کتابی می پردازیم که اگرچه نام آن در مجموعه آثار «زن» آمده، اما در خاطر بسیاری از کتاب دوستان، با نام زیبای «فاطمه فاطمه است» نقش بسته است و شاید بتوان این نوشتار را شناخته شده ترین اثر نویسنده دانست .
در روزهای زمستان ۱۳۵۵، اندکی پس از آزادی استاد از زندان بود که گفتگویی خصوصی با محوریت زن شکل گرفت و مدتی با نام « حجاب » شهرت یافت و اینک به مجموعه پیش رو نیز ضمیمه شده است.
اما از آنجا که ماجرا، معرفی شخصیتی تمام و کمال از یک بانو با حفظ شان و جایگاه راستین اوست، بی شک آن چهره فاطمه (س) است.
در این اثر ارزش وجودی ایشان نه به سبب پیامبر زادهبودن که به جهت حقیقت وجودی ایشان در کسوت دختر، همسر، مادر و یک زن تاثیرگذار تاریخ جهان اسلام است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«در جامعهای که ننگِ دختر بودن را تنها زنده به گور کردنش پاک میکرد و بهترین دامادی که هر پدری آرزو میکرد نامش «قبر» بود و محمد میدانست که دست تقدیر با او چه کرده است؛ و فاطمه نیز میدانست که کیست. این است که تاریخ از رفتار محمد با دختر کوچکش فاطمه در شگفت است و از نوع سخن گفتنش با او و ستایشهای غیرعادیاش از او...»
نظرات