این جمله بسیار گفته شده که هشت سال جنگ عراق علیه ایران در واقع دفاع جانانه یک ملت در مقابل هجمه بی امان تمام قدرتهای شرق و غرب بوده است. یک اجماع جهانی بر این بود که انقلاب اسلامی ایران درهم شکسته شود و در این راه تمام کشورها از کمک تسلیحاتی، راهبردی، نظامی و مالی هیچ دریغی نکردند. بزرگترین حامی این جنگ شیطان بزرگ ایالات متحده آمریکا است که بزرگترین استعمارگر قرن اخیر است. در این سالها بیشترین حمله به کشورهای مستضعف از جانب او انجام شده اما ایران در عین مظلومیت توانست هیمنه این دشمن انسانیت را بشکند و مقتدرانه پیروز از این میدان بیرون آید.
کتاب «رویای آمریکایی» نوشته محقق برجسته تاریخ دفاع مقدس گلعلی بابایی است. او با تیتری بحث برانگیز کتاب خود را شروع کرده است. او جنگ هشت ساله را اصلا جنگ ایران و عراق نمیداند بلکه آن را جنگ نیابتی آمریکا علیه ایران میداند. او از زاویهای دورتر و با بررسی روابط بین المللی آن سالها و گزارشات سیاسی آن دوره حوادث جنگ را مرور میکند و نشان میدهد که چگونه در جای جای این هشت سال نقش موثر داشته است و در مقابل به اتمام رسیدن این جنگ و اثبات حقانیت ایران کارشکنی کرده است. او نشان میدهد در طول این هشت سال از دکترینهای متعددی برای شکستن اراده ملت ایران استفاده شده که تمامی آنها با ناکامی روبرو گشتند.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا رویدادهای جبهه جنگ ایران و عراق را نوعی هشدار تلقی کرد. ریچارد مورفی سفیر وقت آمریکا در عربستان سعودی و یکی از طراحان سیاست خاورمیانهای ایالات متحده میگوید: «ما نگران گسترش شیعه گرایی تندرو بودیم. ما میدانستیم سایر کشورهای حوزه خلیج فارس جمعیت شیعی مذهبی دارند و ممکن است در برابر این حرکتها نتوانند ساکت بنشینند؛ از همین رو تصمیم گرفتیم به جنگ پایان بدهیم حالا این امر جزء اولویتهای ما شده است.»
نظرات