کتاب طعم شیرین خدا جلد دوازدهم با عنوان حیرتزدهام، چراغ ره میخواهم اثر حجتالاسلام محسن عباسی ولدی و منتشر شده توسط نشر آیین فطرت، تجربهای جذاب و در عین حال کاربردی است که خواننده را به عمق مفهوم ذکر در قرآن کریم میبرد. این مجموعه، با تکیه بر آیات نورانی قرآن و احادیث اهلبیت علیهمالسلام، ابتدا خداوند را در ابعاد مختلف معرفی میکند و سپس خواننده را به کشف هر یک از شگفتیهای دین راهنمایی میسازد.
در این جلد، محوریت بحث بر ذکر بودن قرآن قرار گرفته است: آنگونه که خالق بزرگ بارها در کتاب مبارکش به این ویژگی تکیه کرده و مسلمانان را به بهرهمندی از آن فراخوانده است. «حیرتزدهام، چراغ ره میخواهم» پرسشهای بنیادین درباره چیستی ذکری که قرآن بر دوش دارد را طرح میکند و با نثری شیوا و رسمی، ابعاد گوناگون این خصیصه را واکاوی مینماید. از معناشناسی لغوی «ذکر» تا آثار این ذکرِ همیشگی در زندگی فردی و اجتماعی مؤمنان، هر فصل کلید پاسخهایی روشن است برای آنانی که در مواجهه با پیچیدگیهای زمانه، به دنبال چراغ راه و روشنیبخش در دل کلام الهی میگردند.
نویسندگان طعم شیرین خدا جلد دوازدهم، با بهرهگیری از مثالهای عینی، روایتهای کوتاه و تأمل در آیات منتخب، نشان میدهند که چگونه میتوان قرآن را نه صرفاً متن مقدس، بلکه ذکری زنده تلقی کرد که در هر لحظه زندگی همراه انسان است و هر جا که نیاز به هدایت و آرامش باشد، نور خود را میگسترد. مخاطب میآموزد که چگونه با تأدیب دل به فرمانهای الهی و تأمل در تدبیرهای قرآن، گامهای استوارتری در مسیر تکامل بردارد.
اگر در پی اثری فراتر از تفسیر خشک و آکادمیک قرآن هستید، و اگر میخواهید در گسترهی حیرت خود نسبت به عظمت خداوند، چراغی از علم و یقین بیابید، جلد دوازدهم «طعم شیرین خدا» بیشک همان کتابی است که شما را به پاسخهای عمیق و نورانی میرساند. خواندن این کتاب، چراغ ره شما خواهد شد تا در تاریکی سؤالها، به دریای بیکران حکمت قرآن پی ببرید و با هر صفحه، تأملی تازه در مقام ذکر قرآن تجربه کنید.
این کتاب را به کسانی پیشنهاد میکنیم که در جستوجوی رابطهای عمیقتر با خدا هستند و میخواهند معنای حقیقی ذکر و نقش قرآن را در زندگی روزمره درک کنند. همچنین برای جوانانی که در مسیر شناخت دین، به دنبال نگاهی کاربردی و دلنشیناند، بسیار مفید است. علاقهمندان به مفاهیم عرفانی و تربیتی قرآن نیز از مطالعه این اثر بهره فراوان خواهند برد.
تو این درس میخوایم در باره یه موضوع مهم صحبت کنیم.
قراره ربط بین نگاه آیه ای و همه کاره دونستن خدا با قانونهای حاکم بر عالم رو بفهمیم یکی از بزرگترین مشکلات بشر تو دنیایی که معنویت کم رنگی داره بی اعتقادی یا بی اعتنایی به قانونای معنویه تا وقتی که آدم تصمیم نگیره به قانونای معنوی ایمان بیاره و بر اساسشون زندگی کنه نمیتونه روی آرامش رو ببینه هم اونایی که به دنیا نگاه معنوی دارن و هم اونایی که اعتقادی به معنویت ندارن تو یه چیز با همدیگه مشترکن این که این عالم قانون داره و ما نمیتونیم قانونا رو تغییر بدیم بلکه میتونیم زمینه اجرای یه قانون رو ایجاد کنیم یا مانع به وجود اومدن زمینه برا اجرای قانون بشیم.
بذارید به مثال بزنم همه مون شنیدیم که نقطه جوش آب تو ارتفاع هم سطح دریا صد درجه است. این یه قانونه که تو عالم وجود داره و تغییر پذیرم نیست؛ یعنی وقتی آب خالص رو تو جایی که هم سطح دریاست رو آتیش میذارم نمیتونم بهش بگم تو نباید تو صد درجه جوش بیای آب و آتیش به خواسته من کاری ندارن نهایت کاری که من میتونم انجام بدم، اینه که شعله آتیش رو کم کنم یا فاصله ظرف آب تا آتیش رو زیاد کنم تا دمای آب دیرتر به صد درجه برسه یا میتونم به چیز مثل شکر رو به آب اضافه کنم تا دیگه تو صد درجه جوش نیاد؛ چون آب شکردار دیرتر از آب خالص به جوش می آد.
نظرات