داعش فرزند نامشروع صهیونیسم و اعراب خودفروخته بود و با شستشوی مغزی جوانان ناآگاه یا مزدوران بیرحم، توانست به حمایت آمریکا و زیردستانش ارتشی سنگدل را تشکیل دهد که از وحشیانهترین کارها هم ابایی ندارند. این بلای عصر مدرن که در قساوت و خشونت روی ارتش چنگیز را سفید کرده بود، در مدتزمان اشغال کشورهای مختلف، صدها هزار نفر را به قتل رساند و شکنجه و زندانی کرد، زنان و دختران را به بردگی گرفت و فروخت، میلیونها نفر را آواره کرد، صدها میلیون دلار از منابع کشورها را به غارت برد و ویرانیهای جبرانناپذیری بهجا گذاشت. اما قهرمانانی مانند «شهید حاج قاسم سلیمانی» بودند که با ارتشی از دلیرترین مردان و شجاعترین ایثارگران، دست این حکومت شیطانی را از منطقه قطع کرده و آن را نابود کردند.
کتاب «برجستگان» در روایت ابعاد شخصیتی و زوایای مختلف زندگی همین دلاورمردان نگاشته شده است. این کتاب با چرایی و چگونگی شکلگیری داعش آغاز میشود، انگیزههای آن را بیان میکند و شرح میدهد که چه افرادی در صف داوطلبان مبارزه با این موجودات، پیشقدم بودند. اینها انسانهایی بودند درست مثل شما و من؛ آدمهایی که زندگی روزمرهی خود را داشتند، اما به آن قانع نشدند. به همین دلیل آشنایی با سیرهی رفتاری مدافعان اهل بیت (ع) موضوع اصلی این کتاب است تا ما را به پاسخ این سوال برساند که: تفاوت آنها با ما چه بود؟
«سید حسن منتظرین» نویسندهای است که پیش از این دو کتاب «هنر اهل بیت (ع)» و «ستارگان» را منتشر کرده بود و با کتاب حاضر، در حقیقت مجموعهی سهجلدی «روایت جهاد» را تکمیل کرده است. در هر بخش از این کتاب، شاخهای از شخصیت، رفتار، منش و اندیشهی این رزمندگان اسلام را میخوانیم؛ از بعد اجتماعی که حمایت از حقّ و باطل به خوبی در آن آشکار است؛ و سیرهی فردی که به تربیت، خانواده، ازدواج و اخلاقیات این عزیزان میپردازد؛ تا مهارتهای فردی مانند عزم و اراده و در نهایت، مبانی معنوی و خداشناسی آنها را بررسی میکند.
در ادامه برشی از این کتاب میخوانیم:
«با افزایش اعتراضات شکل ناآرامیها به خشونت کشیده شد و آرامآرام دستهای پنهان خارجی در آشوبهای داخلی آشکار شد. تا اینکه در مرداد ۱۳۹۱ حملهی مسلّحانه به دمشق صورت گرفت و معارضین مسلّح تا چنددهمتری حرم مطهر حضرت زینب (س) پیش رفتند و از سه جهت حرم را محاصره کردند و حرم زیر آتش خمپارهها و گلولههای تکتیراندازها قرار گرفت.
در ادامهی پیشروی معارضان، یک مرکز امنیتی سوریه منفجر شد و جمعی از جمله وزیر دفاع و نیز شوهر خواهر بشّار اسد کشته شدند. با ادامهی این پیشرویها بشّار اسد از ایران و حزبالله درخواست کمک کرد و نیروهای حزبالله در ژوئیه ۲۰۱۲ برای اوّلین بار وارد سوریه شدند.
از آغاز بحران سوریه، یک صد گروه تکفیری تشکیل شدند که با ادغام در همدیگر و در برگرفتن گروههای کوچکتر مرتّب تغییر نام میدادند. اما مهمترین این گروهها «جبههالنصره، احرار الشّام، جیشالاسلام، ارتش آزاد سوریه و جیش الفتح» بود که هرکدام از چندین مجموعهی کوچکتر تشکیل میشدند.
به گفتهی سرتیپ ترکی الحسن، تحلیلگر نظامی، جیشالاسلام به فرماندهی زهران علُّوش، که مستقیماً از سوی عربستان حمایت و تجهیز میشد، در ماه نهم ۲۰۱۱ یک گروه چهارده نفره بود که در ماه ششم ۲۰۱۲ به ارتشی با شصت گردان و ۲۷ دفتر تبدیل شد. این درحالی است که حتی یک دولت هم نمیتواند در کمتر از یک سال این تعداد زیاد را سازماندهی کند.»
نظرات