از هرات تا بغداد، از چین تا قسطنطنیه، از خلیج فارس تا آمودریا، زبانی در طول تاریخ بین مردم و شاعران و ادیبان و دانشمندان رواج داشته که امروزه نیز زبان رسمی کشور ما، فارسی است.
اما با گذشت سالها و پدید آمدن جنگها و جداییها و نفوذهای سیاسی و فرهنگی، زبان و ادبیات فارسی دچار خدشههای بیگانهای شدهاست که مقام معظم رهبری با ها راهکار های علمی و عملی ترمیم و بازیابی آن را فرمودهاند.
دکتر محمدحسن مقیسه در این کتاب، آن شیوههای مهم را جمع آوری و بازنویسی کرده است تا در هفت فصل، مسیر روشنی برای حفظ ابن میراث تمدنی آشکار شود و وظایف رسانهها، نهادها و مشتاقان زبان و ادبیات فارسی برای پاسداشت آن به شکل کاربردی بیان گردد.
برای نوشتن این اثر، علاوه بر سخنرانیهای رهبرمان، مقالات، نامهها، رسالهها و... نیز مورد بررسی قرار گرفته است، برای همین در مقدمه کتاب«امین زبان و ادب پارسی» میخوانیم:
((امّا میتوانیم سخنرانیها و خطبههای ایشان را با بسیاری از سخنرانان مذهبی و حتّی روشنفکران دیگر مقایسه کنیم. اگر کسی بخواهد صحبتهای ایشان را از طرز محاورهای و گفتاری به سبک رسمی و زبان معیار مبدّل کند، زحمت بسیار کمی خواهد داشت؛ یعنی فعل سر جای خودش است، جمله سالم است، عبارت رها نشده و اینطور نیست که جمله با یک آهنگ و یک وجه فعلی شروع شود، امّا به آخر که میرسد، متناسب با مقدّمات نباشد.))
نظرات