معرفت در حکومت
برای بررسی و تبیین مسیر حکومت دینی از زاویهی معرفت دینی نیاز به بررسی سیر تشکیل آن حکومت است. در کتاب از معرفت دینی تا حکومت دینی سیر تشکیل حکومت دینی بر مبنای معرفت دینی علی صفائی حائری، نویسنده به بررسی و تحلیل شبهات در حوزهی دین و حکومت دینی، حکومت در ادیان وحیانی، طرح کلی دین و نظام سازی و حکومت دینی در حوزهی مسلمین میپردازد.
از دیدگاه نویسنده، حکومت دینی باید از معرفت دینی آغاز شود؛ از خودآگاهی و معرفتی که به عبودیت فرد و جامعه رسیده و نهایتاً به تشکیل جامعه دینی منجر میشود. او با تاکید بر این نکته معتقد است که طرح مسئله حکومت دینی بدون اثبات مقدمات آن، یک اشتباه کلیدی است. این کتاب به عنوان یک منبع در مباحث حکومت دینی مطرح شده است و به خوانندگان خود این امکان را میدهد که مختصات لازمه حکومت دینی را طرح و بررسی کنند.
" ما در این نوشته از حکومت، از دین، از توتمیسم تا بودایی و ودائی، تا یهودیت، تا مسیحیت، تا اسلام گفت و گو می کنیم و زمینه و صبغه ی حکومتی این ادیان بدوی تا وحیانی را در جوامع بدوی تا تمدن های هندوچین و ایران و یونان و روم و مصر و ... دنبال می نماییم. ما همین طور از راه های تحقیق در حکومت اسلام و مشکل های تاریخی این حکومت از زمان رسول تا ابوبکر، تا عمر، تا عثمان، تا علی (ع) و ... تا امروز سخن می گوییم." آنچه خواندید گزیده ای از این کتاب بود.
نظرات