شهید مطهری مدرس و متفکر معاصر که در احیای نظریات اسلامی و تبیین مبانی دین گامهای بسیار مهمی برداشته، در حیطه قرآن نیز درس وسخنرانیهای فراوانی برگزار کرده است. از جمله این مباحث میتوان به سلسله جلسات تفسیری ایشان در سالهای پایانی عمر مبارکشان اشاره کرد که در هیات یزدیها برگزار میشد. برخلاف دیگر مباحث استاد که در طی آنها به شکل موضوعی به آیات قرآن استناد کردهاند، این جلسات با این نیت برگزار شد تا استاد به ترتیب سور و متن کتاب مقدس پیش رفته و تفسیر خود از آیات را بیان نمایند. با این حال ترور ناجوانمردانه منافقان مانع از تحقق این کار بزرگ شد. در واقع مجموعه «آشنایی با قرآن» جز جلد دوم که مشتمل بر همان آیات ابتدایی قرآن است عمدتا با محوریت سور جز سی قرآن و دیگر تفسیرهای پراکندهای است که استاد در جلسات مختلف ارائه دادهاند.
در جلد هفتم از این مجموعه تفسیر سوره های صف، جمعه، منافقون و تغابن که در محفلی با متدینین ایراد و توضیح داده شده گردآوری شده است.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
در سوره حدید در این زمینه خیلی تأکید شده بود و مفصلاً بحث کردیم برای اینکه بینش و توحید انسان خدشه ای نپذیرد و انسان خیال نکند که العیاذ بالله خدای عالم نیازمند به نصرت و کمک انسانهاست مطلب را به این صورت بیان میکند که خداوند غنی مطلق و بی نیاز از همۀ عالم و عالمیان است و همۀ عالم و عالمیان نیازمند به او و بلکه] نیاز مطلق به او هستند تا از جنبه توحیدی کوچکترین خدشه ای وارد نشود هر کس کوچکترین تو همی کند که با کاری که انجام میدهیم نمازی که میخوانیم روزه ای که میگیریم جهادی که میکنیم و حجی که انجام میدهیم به خدا کمکی کرده،ایم این بر ضد اصل توحید است.
نظرات