کتاب لبنان زدگی اثر حسین مرکبی، یک تحلیل جامعهشناختی و سیاسی است که به بررسی وضعیت لبنان و تأثیرات آن بر ایران میپردازد. در این کتاب، نویسنده به تحلیل وضعیت اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی لبنان پرداخته و به بررسی چگونگی تأثیرات این وضعیت بر کشورهای دیگر، بهویژه ایران، میپردازد.
سیدحسین مرکبی در این اثر سعی کرده است تا مفاهیم مختلفی چون هویت، بحرانها، سیاستهای خارجی و داخلی لبنان، و تاثیرات فرهنگی و اجتماعی لبنان بر سایر کشورها را بررسی کند. کتاب لبنان زدگی بیشتر به موضوعات مرتبط با تحولات سیاسی در منطقه خاورمیانه و بهویژه لبنان میپردازد و تاثیرات آن را در تغییرات و نگرشهای اجتماعی و سیاسی کشورهای همجوار تحلیل میکند.
لبنان زدگی را نشر آرما منتشر کرده است.
به تمام علاقهمندان سفرنامه و آنها که به تحلیلهای سیاسی منطقهای علاقهمند هستند.
امروز راهی منطقه رأس بیروت در شمال شهر میشویم به قصد دیدن دانشگاه آمریکایی؛ قدیمی ترین دانشگاه لبنان و یکی از معتبرترین دانشگاههای خاورمیانه هرچه به سوی شمال میرویم سیمای شهر مدرن تر میشود. وارد خیابانی میشویم که همه اش برند است. خیابانی که یک مویرگ اقتصاد آمریکاست. عجیب نیست. در تهران خودمان هم داریم. آنچه عجیب است نسخه های بسیط و بل ساده انگارانه ای است که در این جهان پیچیده و در هم تنیده برای استقلال اقتصادی سیاسی و فرهنگی می پیچیم عجیب تر از آن هم البته هست و آن اندیشیدن به استقلال فرهنگی با صرف نظر از استقلال اقتصادی است در ترافیک گیر افتاده ایم جی پی اس میگوید در خیابان عمر بن عبدالعزیز هستیم. موبایل راننده زنگ میزند میان صحبت هایش میگوید الحمراء هستم تا نیم ساعت دیگر خودم را میرسانم. الحمراء؟ میدانم نام دنیایی ترین خیابان بیروت است؛ از هر نظر جدی نمی گیرم بالاخره خیابان به یک سه راهی تخت میرسد و می پیچیم سمت چپ نام خیابان جدید بلس است. قبل از پیچیدن دوباره یک گرافیتی نظرم را جلب میکند. اما تا به خودم بجنبم میگذریم. قصد میکنم حتماً برگردم و عکس بگیرم. یادم باشد: تقاطع عبد العزیز و بلس همان bless خودمان؟!
نظرات