برخی نویسندگان آیینی در سالهای اخیر تلاش کردهاند با استفاده از ظرفیت ادبیات داستانی به گسترش فرهنگ و معارف شیعی بپردازند. حوادث گوناگون و بسیار جذابی که در صدر اسلام رخ دادهاند پیرنگ های بسیاری قوی هستند که از دل آنها میتوان صدها اثر جذاب و متفاوت تولید کرد. خانم فاطمه دولتی یکی از نویسندگان جوانی است که متوجه این پتانسیل شده است و تاکنون چندین اثر در ارتباط با حوادث زندگی ائمه اطهار نوشته است.
کتاب «سر بر دامن ماه» داستانی است با سوژه بکر. این اثر با روایت زندگی بانو حُدیث، مادر امام حسن عسکری، بر نقطه ای از زندگی ائمه اطهار دست گذاشته که کمتر به آن پرداخته شده است و تلاش کرده از زاویه ای زنانه اتفاقات آن سال ها را مرور کند. ماجرای کتاب از چگونگی ازدواج این بانوی جلیل القدر با امام هادی (علیه السلام) آغاز می شود. عمده اتفاقات کتاب مبتنی بر مستندات تاریخی است که صحت سندی دارند. بخش بیشتر کتاب به روایت حوادث پرمخاطره ای می پردازد که در زمان امامت امام حسن عسکری (علیه السلام) رخ می دهند. اما با شهادت حضرت مسوولیت این بانوی بزرگوار دوچندان می شود. زیرا از سویی جعفر فرزند دیگر بانو حدیث به دروغ تلاش می کند تا جایگاه امامت را غصب کند. و از سوی دیگر بسیاری از شیعیان نسبت به جانشین امام یازدهم حیران هستند. در این برهه حساس بانو حدیث به شکل موقت زعامت شیعیان را برعهده می گیرند و با وجود دسیسه های عباسیان به سلامت پرچم امامت را در دستان نوه شان حضرت مهدی (عجل الله) می گذارند. «سر بر دامن ماه» با زبانی شیرین و قلمی جذاب راوی این حوادث تلخ و شیرین است.
در ادامه برشی از این کتاب را می خوانید:
اشک از چشمانم بر صورت می غلتد و تمام جانم می شود حمد خداوند. قبیحه خود را عقب می کشد و به سوی تختش باز می گردد. من اما دلدداه به اباالحسن که دست مبارکش را بر یال شیران می کشد نگاه می کنم. مولایم با دست اشاره می کند که شیران برخیزند. تک به تک چون گوسفندانی رام بلند می شوند و عقب می روند. مولایم مقابل آن ها با اطمینانی که هر بینننده ای را به شگفتی وامی دارد به نماز می ایستد. لرزش بدن متوکل را می بینم خشم چنان در جانش می پیچد که آرام ندارد. پس پیش از اینکه اباالحسن از نردبان بالا بیاید به سوی تختش می رود عمامه از سر برمی دارد به هق هق می افتد و فریاد می زند:«اباالحسن را از قصر بیرون ببرید و ماجرای امروز را در همین تالار دفن کنید.»
نظرات