کتاب سرگذشت گاندی، نوشته تایا زینکین و ترجمه علی شریفی، روایتی خواندنی از زندگی مهاتما گاندی، رهبر بزرگ استقلال هند، است. این اثر به شکلی جامع به زندگی، مبارزات و اندیشههای او پرداخته و مسیر تحول فردی و اجتماعیاش را به تصویر میکشد. گاندی با فلسفه آهیمسا (عدم خشونت) و ساتیاگراها (مقاومت مسالمتآمیز) توانست یکی از تأثیرگذارترین جنبشهای آزادیبخش تاریخ را رهبری کند و الهامبخش مبارزات عدالتخواهانه در سراسر جهان شود.
در این کتاب، از دوران کودکی گاندی، ازدواج زودهنگام او، سفرش به انگلستان برای تحصیل، و نخستین تجربههای مبارزاتیاش در آفریقای جنوبی گرفته تا بازگشتش به هند و رهبری جنبش استقلال، همه با جزئیات بررسی شدهاند. خواننده با روند شکلگیری اندیشههای گاندی و چگونگی تبدیل شدن او به نماد مقاومت بدون خشونت آشنا میشود. از مهمترین رویدادهای این کتاب میتوان به فعالیتهایش در کنگره ملی هند، مخالفت با استعمار بریتانیا، اعتراضات مردمی، دستگیریها و تبعیدهای مکرر او، و در نهایت روزهای پایانی زندگیاش اشاره کرد.
این کتاب شامل فصلهایی چون کودکی، ازدواج کودکانه، سفر به انگلیس، بازگشت به وطن، مبارزه برای باربرها، کنگره ملی هند، ساتیاگراها، آخرین اقدامات در آفریقا، بازگشت به زندان، پایان تلخ و یادداشتها است.
سرگذشت گاندی توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده و در ۱۷۲ صفحه به چاپ رسیده است.
این اثر برای علاقهمندان به تاریخ، سیاست و جنبشهای آزادیخواهانه کتابی ارزشمند و خواندنی خواهد بود.
گاندی سال بعد را در پرتوریا پایتخت ،ترانسوال، گذراند. در ترانسوال با هندی ها که اصلاً از حقوق اجتماعی برخوردار نبودند، بسیار بدرفتاری می شد. از رأی دادن محروم و مجبور بودند در محل های مشخص، که در تاریکی شب باید با اجازه از آن خارج میشدند، زندگی کنند. حق عبور از پیاده رو را نداشتند و نمیتوانستند در کوپه درجه یک مسافرت کنند. با کمک های بیکر و دوستانش گاندی توانست از مقامات راه آهن قول بگیرد در صورتی که هندی ها لباس مرتب پوشیده باشند، به آنها اجازه داده شود از کوپه درجه یک استفاده کنند؛ اما اگرچه در میان مأموران دولت بوئر آشنایان زیادی داشت نتوانست از دولت بوئر امتیازی بگیرد. در این سال گاندی با تمامی تاجران هندی مقیم پرتوریا به خوبی آشنا شد. جلسات متعددی برای آنها ترتیب داد و حتی داوطلب شد به هندی های فقیر زبان انگلیسی بیاموزد.
نظرات