کتاب دعوت مردی که راست میگفت به قلم ابراهیم حسنبیگی از یک آیه شروع میشود؛ آیه 61 سوره آل عمران، که میفرماید:
«فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّـهِ عَلَى الْکاذِبِینَ؛ اگر بزرگان مسیحیان نَجران، بعد از این حقایقی که دربارۀ عیسی به دستت رسیده، باز دربارۀ او چونوچرا کردند، به آنها پیشنهاد مُباهله بده؛ یعنی بگو: «بیایید اینها را یکجا جمع کنیم: فرزندانمان و فرزندانتان و بانوانمان و بانوانتان و خودمان و خودتان. بعد، کار را به خدا واگذار کنیم و با تضرع و زاری، لعنت خدا را بر دروغگویان بفرستیم.»
ابراهیم حسن بیگی به کمک نشر جمکران توانسته داستان مباهله پیامبر با عالمان مسیحی را به قلم کودکانه تصویر کند. پیامبر نامهای به کشیش بزرگ میفرستند و او را به اسلام دعوت میکنند، اما او پس از مجادله بسیار و شنیدن دلایل روشن باز هم بهانه تراشی میکند تا اینکه ... . داستان از زبان فردی مسیحی که ناظر ماجراست روایت میشود. او که پس از جریان مباهله به حقانیت رسول خدا پی میبرد، خود را سرزنش میکند که چرا مسلمان نبوده و نشده. اما این سرزنشها تنها یک ماه دوام میآورند. کتاب تصاویر ساده و کودکانهای دارد که متن را به خوبی به ذهن کودک مینشاند.
این اثر میتواند کودکان را با تاریخ اسلام و شأن نزول برخی از آیات قرآن کریم آشنا کند. همچنین میتواند در خلال داستان، حقانیت پیامبر اکرم (ص) و دین اسلام را بر مسیحیت بازگو کند.
مخاطب این اثر کودکان 5 تا 12 ساله هستند. معلمان و مربیان موسسات قرآنی و والدین نیز میتوانند آموزههای آن را به کودکانشان منتقل کنند.
کشیش بزرگ گفت: «مریم بدون اینکه با کسی ازدواج کند او را به دنیا آورد. پس پدر او همان خدای بزرگ است». احساس کردم جواب خوبی دادهایم. اسقف نگاهی به من کرد. هر دو به هم لبخند زدیم. این دلیلها و استدلالها همیشه برای ما محکم و قانع کننده بوده است. بعد به محمد چشم دوختیم و منتظر بودیم تا پاسخ این استدلال منطقی ما را بدهد. او تبسمی کرد و گفت: «از این نظر حضرت عیسی چون حضرت آدم است که خداوند او را بدون اینکه پدر و مادری داشته باشد از خاک آفرید. اگر شما راست میگویید پس حضرت آدم برای این منصب شایستهتر است زیرا او نه پدر داشت و نه مادر، ولی چنین نیست و هر دوی آنها بنده و مخلوق خداوند هستند.»
ما سکوت کردیم تا در برابر این استدلال و مقایسه دلیلی پیدا کنیم که محمّد گفت: «من آیاتی از کلام خدا را که در این مسئله بر من وحی شدهاست برای شما میخوانم باشد که رستگار شوید.»
سپس نفسی بلند کشید و با لحنی آرام و محکم گفت: «آنان گفتند خدا همان مسیح پسر مریم است. پس کافر شدند. مسیح گفت: ای بنی اسراییل، الله؛ پروردگار من و پروردگار خودتان را بپرستید، زیرا هر کس که برای خداوند شریکی قرار دهد خدا بهشت را بر او حرام کند و جایگاه او آتش است و کسی ستمکاران را یاری نمیکند. ...
نظرات