کتاب «جمعها و حاصل جمعها» نوشته علی صفایی حائری دربراه روشهای افزایش بهرهوری در تشکلهای فرهنگی و تربیت است.
در جمع بودن را همه ما تجربه کردهایم، ولی متاسفانه شاهد شکست اکثر جمعها نیز بودهایم. علت این تفرقهها چیست؟ تفاوت حرکتهای فردی با جمعی و نتایج آن چیست؟ پاسخ به این سوالات را میتوان به با بینش اسلامی داد و این کتاب ارزشمند به همین موضوع میپردازد.
یکی از دغدغههای فکری مهم استاد علی صفایی حائری که حتی در وصیتنامه خود که چکیده تفکرات ایشان است، به همین موضوع، با عنوان «نیازها در جمع» اشاره میکند.
استادعزیز در این کتاب از مسئولیتها در جمع صحبت میکنند وضرورت تشکل وجمع را تبیین مینمایند.
کتاب در سه فصل گردآوری و در اختیار شما عزیزان که دغدغه نظام تربیتی و معرفتی را دارید، قرار گرفته است.
روایت است که یَدُ اللهِ مَعَ الجماعة دست خدا با جمعیت است؛ یعنی در جمعیت باروریهایی به وجود می آید که در تنهایی ها نیست و این باروری نتیجه آن دست ،اضافی یعنی دست حق است. اگر حق ما را جمع کرده باشد نه ناسیونالیسم ها، ملیت ها هم محل بودنها و در یک کلاس ،بودنها چنین باروری هایی خواهیم داشت. هر کدام از این رشته ها به اندازه توانش بارهای سنگین را تحمل میکند؛ قدرت برخی از این رشته ها در جمع کردن ما تا حدی هست که حتی در جمعمان هم گویا پراکنده ایم و کاری نمی توانیم بکنیم؛ ولی بعضی رشته ها چنان ما را جمع میکند که حتی وقتی از هم جدا و دوریم هر کداممان را مکمل دیگری قرار می دهد و از ما بنیان مرصوص میسازد؛ ساختمان در هم گره خورده و آجرهای در هم رخنه کرده میسازد این است که فشارها را بهتر تحمل میکنیم.
نظرات