کتاب تمدن برتر یکی از آثار مهم دکتر موسی نجفی، اندیشمند و مورخ برجسته ایرانی است که به تحلیل مفهوم تمدن و جایگاه تمدن اسلامی-ایرانی در جهان معاصر میپردازد. این کتاب با رویکردی فلسفی، تاریخی و تمدنی نوشته شده و به بررسی مفاهیم کلیدی از جمله هویت، پیشرفت، معنویت و جایگاه تمدنی ملتها اشاره میکند.
کتاب تمدن برتر با نگاه به تمدنهای مختلف بشری، این سوال را مطرح میکند که چگونه میتوان به یک تمدن «برتر» دست یافت و ویژگیهای تمدن برتر چیست؟ دکتر نجفی با تمرکز بر تمدن اسلامی و همچنین هویت ملی ایرانی، به بیان عناصر و مؤلفههای یک تمدن اصیل، مترقی و معنوی میپردازد و به تحلیل چالشهای پیش روی تحقق این نوع تمدن در جهان امروز میپردازد.
دکتر موسی نجفی با نگاهی انتقادی اما سازنده، تلاش دارد تا مخاطب را به درک عمیقی از نیازهای تمدنی جامعه اسلامی برساند. او باور دارد تنها از طریق فهم صحیح تاریخ و فرهنگ خودی و همچنین شناخت تمدنهای دیگر میتوان برای ساخت تمدن برتر اقدام کرد.
تمدن برتر از نشر آرما منتشر شده است.
به دانشجویان و پژوهشگران علوم انسانی، تاریخ، فلسفه و علوم اجتماعی علاقهمندان به تمدنپژوهی و آیندهنگری تمدنی افراد دغدغهمند در حوزه هویت اسلامی و ایرانی کسانی که به نقد تمدن غربی و بررسی راههای جایگزین آن علاقمند هستند.
اگر ما به سمت تمدن اسلامی حرکت نکنیم، بیم آن می رود که در مرحله نظام سازی متوقف شویم امروزه در گستره جهانی شدن و فراگیری مدرنیته نظام ایده آل لیبرال دموکراسی است. پشتوانه لیبرال دموکراسی و در کل مدرنیسم تمدن غربی است. حال اگر بخواهیم نظام سیاسی اسلامی مطلوب داشته باشیم نمیتواند بدون پشتوانه تمدن اسلامی باشد. به بیان بهتر ما بین دو حلقه تمدنی گذشته و آینده قرار گرفته ایم. یکی از کارکردهای انقلاب اسلامی وصل کردن این دو حلقه تمدنی به یکدیگر بوده است به این معنا که انقلاب اسلامی خواسته گسستگی مدرن را به پیوستگی اسلامی تبدیل کند.
نظرات