کتاب تسلیبخشیهای فلسفه اثر آلن دوباتن میکوشد با استناد به آثار شش فیلسوف بزرگ، راهحلهایی برای مشکلات روزمره زندگی ما ارائه کند. از «سقراط» میآموزیم که عدم محبوبیت را نادیده انگاریم؛ «سنکا» به ما کمک میکند تا بر احساس یأس و ناامیدی غلبه کنیم؛ و «اپیکور» بیپولی ما را چاره میکند. دوباتن با زبانی ساده و روان، مفاهیم فلسفی را به زندگی روزمره پیوند میزند و نشان میدهد که فلسفه میتواند تسلیبخش زندگی مدرن باشد.
در ادامه، «مونتنی» راهنمای مناسبی برای درمان ناکارآیی ما معرفی میشود. عشاق دلشکسته میتوانند با خواندن آثار «شوپنهاور» تسلی خاطر یابند؛ و کسانی که با سختیهای زیادی روبرو هستند، با «نیچه» همذاتپنداری خواهند کرد. این اثر یکی از پرطرفدارترین کتابهای آلن دوباتن است که تاکنون بیش از دویست هزار نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رسیده است. این اثر را عرفان ثابتی ترجمه کرده و نشر ققنوس منتشر کرده است.
این کتاب مناسب علاقهمندان به فلسفه و کسانی است که به دنبال راهحلهای عملی برای مسائل روزمره زندگی هستند.
دادگاه آتنی جلسه ای برای کشف حقیقت نبود این دادگاه رویارویی سریع با گروهی از کهنسالان و معلولان بود که عقاید خود را تابع بررسی عقلانی و مستدل نمی کردند و فقط منتظر بودند آب از کوزه ای به کوزه دیگر برود.
حفظ این عقیده دشوار و نیازمند قدرتی بوده که طی سالها گفتگو با مردم عادی آتن به دست آمده بود قدرت جدی نگرفتن دیدگاه های دیگران در برخی شرایط سقراط خود رای نبود و از روی مردم گریزی به این دیدگاه ها بی اعتنایی نمیکرد زیرا مردم گریزی ناقض باور او به وجود عقلانیت در تمام انسان ها بود. در بیشتر عمر خود از سپیده دم مشغول صحبت با آتنی ها بود؛ می دانست فکر آنها چگونه کار میکند و دیده بود که متأسفانه غالباً فکر آنها کار نمیکند گرچه امیدوار بود روزی این افکار به کار افتد. او دیده بود آتنیها تمایل دارند از روی هوس موضع گیری کنند و بدون زیر سؤال بردن باورهای مقبول از آنها پیروی کنند. توجه او به این امر در لحظه رویارویی با بیش ترین مخالفت نشانه تکبر او نبود. او مرد عاقلی بود که اعتقادات شخصی ای داشت و میفهمید دشمنانش درست فکر نمیکنند گرچه اصلاً ادعا نمی کرد تفکرات خودش بدون استثنا درست هستند. مخالفت آتنی ها می توانست او را بکشد ولی نمیتوانست سبب شود که او در اشتباه باشد.
البته سقراط میتوانست از فلسفه اش برائت جوید و جانش را نجات دهد.
نظرات