کتاب بر شانههای اقیانوس جلد چهارم ترجمه و شرح همه نامههای نهجالبلاغه است که استاد علی رهبر تالیف نموده و نشر جمکران منتشر ساخته است.
تربیت شدن پای درس بزرگ معلم تاریخ یعنی امیرالمونین علی (علیهالسلام) یقینا عاقبت بخیری هر دو دنیا را حاصل خواهد کرد. به خصوص که جوانان عصر ما بسیار نیاز به وصل شدن به سرچشمه معرفت دارند. سخنان گوهر بار مولای متقیان که برای ثبت و راهنمایی تمام تاریخ بیان شده است را گوهر شناسی همچون سید رضی، برای ما منظم ساخت و نهج البلاغه را به وجود انسانیت هدیه کرد. و حال باید کلام حضرت امیر را بر هر کوی و برزن به گوش همگان رساند.
یکی از این عاشقان مولا که عمر با برکت خویش را به شاگردی در محضر امیر مومنان و فرزندان راستینش زانوی ادب زده حجت الاسلام علی رهبر است عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه صنعتی اصفهان که سال هاست در حوزه و دانشگاه به تربیت جوانان مؤمن و انقلابی همت گماشته و آثار بسیاری تألیف کرده است. ایشان از پس بیش از چهل سال انس با قرآن کریم و برادر کوچکش نهج البلاغه، بر آن شده تا دست به کاری بزرگ بزند و با درخواست شاگردان و برخی استادان حوزه و دانشگاه دست به قلم گردد و پس از نگارش ده ها کتاب و مقاله شرحی زیبا جامع و در عین حال کوتاه از نهج البلاغه ارائه کند؛ اثری موجز و مفید برای ارتباط بیشتر نسل جوان با سخنان فوق بشری امیر بیان(علیهالسلام).
این اثر در پنج جلد در حال نگارش است و با توجه به دقتهای ظریف و موشکافانه حضرت استاد، به مرور به علاقمندان و جستجوگران حقیقت تقدیم میشود. این اثر بر چهار رکن سامان یافته است فهم درست معارف قرآنی بهره گیری از تفاسیر قرآنی معتبر شیعه استفاده از دیدگاه بزرگان آشنا با نهج البلاغه و تأملی چهل ساله در احادیث با این حال، قطعاً کاستی هایی هست که امید میرود با ارائه دیدگاههای فضلا و جوانان عزیز روزی بالندگی خود را بیابد.
تبیین و قابل فهم کردن کلام فوق بشری مولا علی(علیهالسلام) برای همگان از امتیازات ویژه این اثر است.
به همه عاشقان مسیر معرفت که خواهان دریافت درست عرفان از سرمنشا وجود آن هستند. و به ویژه به جوانان و نوجوانان عزیز.
ضربه هایی که امت اسلامی از نفاق خورده است فزون تر از ضربه های کافران است. آیات انبوهی در قرآن در معرفی باطن و اخلاق اهل نفاق است و سوره ای به نام «منافقون» به اوصافشان پرداخته است. در جنگ صفین، همین حیله منافقانه بر فراز بردن اوراق قرآن بخشی از پیکره سپاه امام را بی حس و دچار حیرت کرد.
امام در پاسخ به نامه معاویه بر نکته هایی متمرکز شده اند:
یک . «بغی» ستمگری و طغیان و زور» باطل گرایی هم به «دین» انسان و هم به «دنیای او آسیب می زند. برخی خطاها در این اندازه نیست اما ستم در حق نمایندگان خدا در زمین و در حق مردمان چنین است.
دو می خواهی منافقانه بگویی عثمان مقتول من است و تو نیز منتقم خون او؛ ولی به این خواسته نخواهی رسید (این آسیب دنیایی تو... یا اینکه مقصودت خلافت در کل سرزمین های اسلامی در زمان حیات من است که برایت دست یافتنی نیست.
سه. این ناکامی در تلاش برای حکومت دامن برخی مدعیان، مانند طلحه و زبیر را گرفتند.
چهار باز راجع به ناکامی در قیامت هشدار می دهند تا شاید دل تاریک معاویه روشن شود یا حجت را تمام کنند.
پنج . ما در برابر حکم تو تسلیم نشدیم؛ زیرا شایستگی دعوت به قرآن را نداری.
نظرات