کتاب بحران ساختگی اثر گرث پورتر از داستان ناگفته هراس از پرونده هستهای ایران پرده برمیدارد. مترجم این اثر بهزاد شاهی و کاری از انتشارات مصاف میباشد.
اهمیت کتاب جنجال برانگیز بحران ساختگی اثر گرت پورتر به عنوان خبرنگار مشهور و برجسته بین المللی دفاع از پرونده هسته ای ایران نیست. بلکه افشاگری وی درباره نفوذ و تاثیر گذاری اسرائیل و شبکه لابی های صهیونیستی در آمریکا علیه ایران از طریق پرونده هسته ای است. این وجه کتاب گرث پورتر که نقد تند وی در برابر نفوذ لابی اسرائیل علیه ایران در پرونده هسته ای است بسیار مهم تر از دفاع وی از کشورمان است. این نگاه منشاء و علائمی از بروز مهم ترین تحولات و تغییرات داخلی آمریکاست تغییراتی که با پرونده هسته ای ایران و مذاکرات هسته ای که این روزها بین ایران و ۱+۵ جریان دارد در حال شکل گیری است. دو قطبی شدن آمریکا به دو جریان طرفدار اسرائیل و مخالفان لابی اسرائیل که کنگره سنا رسانه ها دانشگاهها اساتید و نخبگان را در بر می گیرد تا کنون در آمریکا بی سابقه بوده است ایران چنین نقش بزرگی را در درون آمریکا برای تضعیف لابی های صهیونیستی بازی میکند. این اتفاق مهمی است که به موازات چالش بزرگ ایران با شبکه لابیهای اسرائیل نفوذ ایران در ایالات متحده به صورت قابل ملاحظه ای افزایش داده است.
طبق مستندات گرت پرتر نشان میدهد که ترس و تهدید اتمی که از ایران در جهان ایجاد کرده اند ساختگی است اما نکته مهم و کلیدی در پرونده و مذاکرات هسته ای این است که این مذاکرات تبدیل به فرایندی شده است که جریان تندرو و شبکه بین المللی صهیونیستی در آمریکا با چالش جدی مواجه شوند. جریان وطن پرست درون حاکمیت آمریکا به خوبی از روند هسته ای ایران در مقابل تندروهای طرفدار اسرائیل در حال بهره برداری است.
ارزش کتاب پورتر در این نکته کلیدی نهفته است که لابی اسرائیل در آمریکا را به عنوان عامل همه فشارهای بین المللی علیه ایران در حرکت و جریان رسانه ای خبری و تحلیلی غرب مورد توجه قرار میدهد. این اتفاق جدیدی در آمریکاست که نشان از تغییرات جدی در جهت گیری فضای رسانه ای و سیاسی در واکنش به لابی اسرائیل در آمریکا دارد.
به همه علاقهمندان حوزه دشمن شناسی و صهیونیسم شناسی.
تحلیل گران غربی به صورت منظم قائل به برشماردن وجوه نقش اساسی فقه اسلامی شیعه در سیاست سلاح هسته ای نیستند ولایت فقیه به عنوان نهاد کلیدی جمهوری اسلامی رکن) حقوقی و قانونی (آن که به رهبر آن قدرت بلامنازعی در خصوص برخی مسائل اعطا میکند توسط منتقدین به عنوان نهاد منافی با دموکراسی تلقی میشود اما همان طور که از سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ در ابتدای جنگ ایران و عراق روشن شد رهبر فقیه اسلامی مانع قطعی دست یابی ایران به سلاح های با تخریب وسیع گردید.
نظرات