کتاب«انقلابی و غیرانقلابی» نگاهی به دو جریان فکری درون نظام جمهوری اسلامی ایران است.
از نگاه رهبران انقلاب اسلامی ایران، انقلاب یک اصل زنده و پایدار است که محصور در زمان نیست. در همین باره دو جریان کلی در کشور بهوجود آمد، انقلابی با تفکر زنده بودن و در جریان بودن انقلاب و غیرانقلابی که با وجود مقدس دانستن انقلاب، آنرا مقطعی دانسته و انقلاب را متعلق به زمان اعتراضات و سرنگونی نظام شاهنشاهی میدانند. اختلاف و جدایی این دو تفکر از آن جایی به اوج خود میرسد که بحث، نظام سازی به میان میآید. تفکر انقلابی با بیان این که نهضتی که امام(ره) پایهگذار آن بود پایان نیافته و آرمانهای آن عزیز سفر رده هنوز محقق نشده، پس نظامات و دولت سازی نیز باید با تفکر و مشی انقلابیگری در خدمت آرمانهای انقلاب باشد. اما از طرفی جریان غیرانقلابی، انقلاب را پایان یافته تلقی میکنند و بحث نظامسازی را جدا از مباحث انقلاب میدانند، و این اختلاف به تمام حوزهها تسری پیدا کرده است.
کتاب انقلابی و غیرانقلابی را آقایان حسنحسنزاده و خلیلکبیریاندهکردی در پنج فصل تألیف نمودهاند.
فصل اول اصول و مبانیفری انقلاب تبین میشود، در فصل دوم از آغاز اختلاف انقلابی و غیرانقلابی سخن میگوید، فصل سوم را به نظام انقلابی و غیرانقلابی اختصاص داده است، در فصل چهارم به نقش و جایگاه مردم میپردازد و در فصل پنجم اقتصاد،فرهنگ،علم و امنیت را مورد بررسی قرار میدهد.
این کتاب را به کسانی پیشنهاد میکنبم که علاقهمند به مسائل سیاسی به خصوص سیاستهای انقلاباسلامی هستند.
با گذشت چهار دهه از آغاز انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و شکل گیری نظام جمهوری اسلامی ایران، جریانات متنوعی بروز و ظهور داشته اند؛ جریان هایی که اختلافات فکری و مبنایی شان در گذر زمان و در ضمن حضور در عرصه های قدرت نمایان شده است. نقطه ی شروع این اختلافات در نوع نگاه به انقلاب اسلامی و خوانش های متفاوت این جریان ها از چیستی و چرایی آن است. در فصل گذشته به اصول و مبانی انقلاب اسلامی پرداخته شد و با تأملی در بیانیه ی گام دوم، مطرح گردید که توصیف مقام معظم رهبری از انقلاب و تعابیری که درباره ی آن به کار برده اند، گویی درباره ی یک موجود زنده صحبت میکنند در این فصل درباره ی معنا و مفهوم انقلاب زنده بحث میشود زنده بودن انقلاب تعبیری کلیدی در بسیاری از فرمایشات مقام معظم رهبری بوده و منشأ اصلی بسیاری از اختلافات در میان جریان های کنشگر در جمهوری اسلامی با فهم این تعبیر مشخص می گردد. جریان هایی که اختلافشان از این نقطه آغاز می گردد و در طیفی از انقلابی تا غیر انقلابی جای میگیرند.
نظرات