کتاب الگوی امریکایی پس از عراق نوشته ناتان گاردلز و مایک مداووی است که با ترجمه ملیحه مهدیزاده در نشر آرما منتشر شده است.
بخش عمده ای از منابع قدرت نرم آمریکا در سازمانهای غیر دولتی بخشهای خصوصی، جامعه مدنی معاهدات دوجانبه مؤسسات چند ملیتی و ارتباطات فراملی نهفته است. ابزار دولتی ایجاد جذابیت و تأمین قدرت نرم یعنی دیپلماسی عمومی رادیو و تلویزیون برنامه های تجاری کمک به توسعه کشورهای دیگر کمک رسانی در زمان بروز بلایا و قراردادهای نظامی در قسمتهای مختلف دولت پراکنده شده اند و هیچ راهبرد یا بودجه فراگیری وجود ندارد تا تمام این موارد را در سایه آن لحاظ کرد.
هزینهای که صرف برنامههای نظامی میشود پانصد برابر مجموع هزینه های رادیو و تلویزیونی و برنامه های تجاری است. دولت چطور میتواند با منابع غیر دولتی قدرت نرمی مرتبط شود که از هالیوود گرفته تا هاروارد و بنیاد گیتس را شامل می شود و همگی آنها نیز از جامعه مدنی سرچشمه میگیرند؟
بهترین راه برای یافتن پاسخی به این پرسشها از مطالعه این کتاب آغاز می شود.
این کتاب برای علاقهمندان به مباحث سیاست خارجی آمریکا، دیپلماسی عمومی و نقش رسانهها در روابط بینالملل مفید است.
زمانی که پیروز میدان تمام امور را به دست میگیرد و ادعای تسلط بر قلب و ذهن همگان دارد در حقیقت دیگران را به واکنش نشان دادن واداشته است. نفوذ فراگیر فرهنگ عامه امریکایی در آستانه به پایان رسیدن جنگ سرد، جدا از باور به دمکراسی و آزادی های فردی که از محتوای فیلمهای هالیوود برنامه های تلویزیونی و حتی بازار هنری ایالات متحده بر میخاست سبب شد تا هویتهای فرهنگی متفاوت در فضای ایجاد شده از آب شدن کوه یخی که جهان را به دو قطب تقسیم کرده بود، در برابر نفوذ آمریکایی ها عکس العمل نشان دهند. در فصل دوم این کتاب از قول جوزف جاف ذکر شد که حضور فرهنگی پررنگ و فراگیر آمریکا در فاصله بین جنگ های ویتنام و عراق به رنجش و نارضایتی کسانی منجر شد که از چنین حضوری بوی اشغال و سلطه جویی استشمام کرده بودند.
نظرات