کتاب «استاد» صد روایت از زندگی آیت الله سیدعلی قاضی طباطبایی است. ایشان از زمره عالمان عارفی بود که سلسله شاگردانش هرکدام کوهی در معرفت و اخلاق بودند. افرادی همچون آیت الله بهجت، علامه طباطبایی و سیدهاشم حداد همگی در محضر این عارف واصل تلمذ نموده و طریق رسیدن به خدا را از ایشان فراگرفته بودند. در مقدمه کتاب بیان شده از آنجا که مقام معظم رهبری به سلسله آیت الله قاضی توجه ویژهای داشته و این مسلک را طریقه صحیحی برای سیروسلوک و تهذیب جوانان دانستهاند نشر شهید کاظمی بر آن شده است که در قالب صد حکایت کوتاه به برجستهترین ویژگیهای اخلاقی و رفتاری این عالم بزرگوار بپردازد و نشان دهد که ایشان با رعایت واجبات و محرمات، مداومت بر اعمال مستحبی، غافل نبودن از یاد خدا و توسل به ساحت اهل بیت (علیهم السلام) توانست مراتب بسیار بالایی از درجات معنوی و کمالی را طی نماید. با این حال که سعه وجودی گسترده و نفس بسیار قدرتمندی داشتند اما از انجام اعمال خلاف عادت و نمایش کرامت خودداری میکردند و در زندگی همچون دیگر مردم عادی عمل میکردند. این کتاب به خوبی به نسل جوان نشان میدهد رسیدن به خدا مستلزم انجام کارهای عجیب و نامتعارف نیست بلکه با رعایت امور شرعی و صبر در این راه میتوان لذتهایی والاتر را تجربه نمود.
در ادامه برشی از این کتاب را میخوانید:
نفس نفس میزد. گویا تمام مسیر را دویده بود. به خیال خودش خبر مهمی آورده بود: از شما نزد آسید ابوالحسن اصفهانی بدگویی کردهاند. ایشان هم دستور دادهاند هر کسی برنامهای جز فقه و اصول دارد شهریهاش قطع شود، از جمله شما و شاگردان شما...
سید ابوالحسن اصفهانی رئیس حوزه علمیه و مرجع شیعیان بود. آقای قاضی نگاهی کرد. آرامش در نگاهش موج میزد. گفت:«احترام آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی و اطاعت از ایشان بر همه واجب است پرچم اسلام اکنون به دست ایشان است و همه وظیفه دارند ایشان را به هر نحو ممکن یاری کنند.»
نظرات