کتاب از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی، رهیافتی است به بیانه گام دوم انقلاب که توسط حجتالاسلام و المسلمین محمدحسن وکیلی نگاشته شده و موسسه جوانان آستان قدس رضوی به چاپ رسانیده است.
این کتاب از مجموعه کتابهای مکمل دوره معارف کربردی است. از موضوعات اصلی کتاب میتوان به ریشهها، دستاوردها و آسیبهای انقلاب اسلامی، چیستی تمدن اسلامی، چیستی علم دینی و علوم انسانی اسلامی و ضرورت تحول در آن، معرفی و بررسی تمدن غرب و مقایسه آن با تمدن اسلامی و وظایف جوان مؤمن انقلابی در راستای تمدنسازی اشاره کرد. علت تألیف این کتاب در کنار دوره معارف کاربردی این است که آشنایی با تمدن اسلامی و نرم افزار آن «علم دینی» از مسائل بسیار مهم و راهبردی در زمان فعلی است که تأثیر بسیار زیادی در تصمیم گیری نسل جوان در آینده شغلی و تحصیلی و ... دارد و کمتر منبعی به آن بدین شکل پرداخته است؛ لذا ارائه اثری در این قالب برای نسل جوان ضروری می نمود. از سویی آنچه این مسئله را مهمتر مینماید، مقارن شدن با چهل ساله دوم انقلاب و صدور بیانیه گام دوم «انقلاب» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیة الله العظمی خامنهای بوده و مسلم است که قرائت بیانیه و تأمل در مفاد آن وظیفه هر مسلمان صاحب فضیلتی در ایران اسلامی است. این کتاب مقدمهای است بر آشنایی با انقلاب اسلامی و تمدن اسلامی که میتواند انگیزه نسل جوان نخبه را برای قدم نهادن در راستای تمدنسازی تقویت نماید و نیز مدخلی است برای راهیابی نسل جوان به مطالعه و تدبر در «بیانیه گام دوم انقلاب» و از همین رو متن کامل بیانیه نیز در درس آخر کتاب آمده است. مهمترین هدف کتاب حاضر این است که جوان ما نگاهی تمدنی به آینده داشته باشد و جایگاه خود را در ساختن کاخ تمدن اسلامی به خوبی ترسیم نماید و با نگاهی عمیق و بلند برای آینده خود در راستای خدمت به اسلام برنامهریزی نماید.
برای شناخت نظریه تمدن سازی اسلامی و یافتن نقش جوان مومن انقلابی در این مسیر.
مطالعه و درک صحیح این اثر ارزشمند را برای کل جامعه اسلامی، بهویژه نسل جوان ضروری میدانیم.
رهبر یک جامعه راهبر آن جامعه و حافظ و پشتیبان چشمانداز و اهداف کلان و تعیین کننده خطوط کلی حرکت جامعه است. انقلاب ایران انقلابی اسلامی است؛ باید رهبری داشته باشد. که واقعاً اسلام را شناخته و به آن وفادار باشد و از تقوایی عمیق برخوردار بوده و حاضر به مبادله متاع دین با جهان کفر نگردد. انقلاب ایران از آغاز نهضت در سال ۱۳۴۲ تا به امروز دو رهبر بزرگ را تجربه کرده که هر دو هم فقیه و دینشناس بودند و هم شجاع و غیرتمند و هم در مرتبهای عالی از تقوا و دیانت و اخلاص و توکل این ویژگیها بدون شک در میان رهبران جهان بینظیر است و هرگز جهان چنین رهبرانی را به خود ندیده است. به جهت همین خصوصیات علیرغم همه تبلیغاتی که برضد ولایت فقیه و ولی فقیه در رسانههای جهانی شده و میشود، ولی مردم ایران هم به رهبران خود علاقه داشتند و دارند و هم رهبران انقلاب جریان نهضت را در همان مسیر خالص خود که اسلامطلبی و خداجویی بود، حفظ نموده و همواره در سینه استکبار ایستاده و غیرت و شجاعت و عزت واقعی را در همه دنیا به نمایش گذاشتهاند. جایگاه مهم ولایت فقیه است که توانست ارزشهای انقلاب را حفظ کند و همبستگی مردم را همچنان پایدار بدارد و انقلاب را در بحبوحه مشکلات و طوفانها نگه دارد.
نظرات